hvg.hu Tech

Kínai időjósoktól az arcfelismerésen alapuló randevúkig

Mágnesekből készített jóstábláknak és a Doppler-effektusnak köszönhetjük a jövő legnagyobb ajándékát, a kibővített valóságot, ami sokak szerint ugyanolyan múló trend, mint a már most kellemetlen hangzású web 2.0. Cikkünkben a rendszer múltját és jövőjét vizsgáljuk.

hvg.hu Tech

Rádemelem a telefont, megmondom, szingli vagy-e

Figyelmeztetés nélkül folyik be életünkbe az elkövetkező hónapokban a "kibővített valóság". Mobilunkat elég lesz ráemelnünk az utcán bármely étteremre, látni fogjuk, mi a séf heti ajánlata, ha egy könyvesboltot célzunk be, megnézhetjük a képernyőn, mik az újdonságok, kirándulás közben pedig ha becélzunk egy távoli hegycsúcsot, elolvashatjuk annak történetét. Mire hívja fel mégis figyelmünket a ReadWriteWeb legújabb cikke az új technológiával kapcsolatban?

hvg.hu Tech

Autószerelés tudás nélkül - segít a kibővített valóság?

Olyan lesz a jövő, mint a tartalmainkkal teleszórt Google Maps, csak három dimenzióban. Az augmented reality, azaz kibővített valóság segítségével megváltozik többek között a játékipar, az építészet és a harctéri kommunikáció is, mindennek pedig az új iPhone megjelenése adhat lendületet.

hvg.hu Tech

Átlát magán az F-35 vadászrepülő pilótája

Másképpen látja a valóságot az F-35 vadászrepülő pilótája. A sisakjába épített új érzékelőberendezés nem csupán információréteggel látja el az általa látottakat, hanem gyakorlatilag a repülőt és saját testét is láthatatlanná teszi számára, írja a Gizmodo.

1 2 3

A címlapról ajánljuk