BI Kult

Pákh Imre: Elég gusztustalanul figyelmeztettek

Az Amerikában élő magyar műgyűjtő bízik abban, hogy meg tud állapodni a jegybankkal Munkácsy Mihály Golgota című festményének eladásáról, noha a kormány legutóbbi lépését, amivel védelem alá helyezi a képet, bunkósbothoz hasonlítja. De van B-terve is a tulajdonosnak: perre megy. Interjú Pákh Imrével.

hvg.hu Plázs

Alföldi-fotó a gyerekekért

Aukcióra bocsát Alföldi Róbert egy róla készült nagyméretű fotót. A befolyt pénzt az Igazgyöngy Alapítvány kapja.

hvg.hu Autó

A heti lottó ötös pont elég erre a csodás Ferrarira

Három hét múlva eladó sorba kerül egy Ferrari 250 GT SWB California Spyder. A típusból mindössze 56 darabot készítettek, de az árverésre kerülő változat ennél még ritkább, hiszen annak a 16 példánynak az egyike, amelyek elöl nem kaptak külön lámpaburát. A tökéletesen restaurált, díjnyertes példány becsült értéke jócskán meghaladja a tízmillió eurót. Csak emlékeztetőül, a héten 4,4 milliárd forintot lehet nyerni az ötös lottón.

MTI Kult

Magyar származású festő lett a Sotheby's sztárja

Amrita Sher-Gil, a rövid életű indiai-magyar festőnő önarcképe nemrég csaknem 3 millió dollárért kelt el New Yorkban. A világ aukcióin a közeljövőben összesen nyolc képét árverezik el a festőnek.

hvg.hu Autó

Komoly vagyont ér egy ilyen, modernizált "öregúr"

A legnagyobb aukciós oldalon kínálnak eladásra egy 1967-es, tökéletesen felújított úgynevezett "restomod" Land Rover Defendert, amikor a restaurációval egyetemben modern alkatrészeket is beépítenek. Jelen esetben frissebb hajtásláncot, vadonatúj V8-as motort kapott az autó.

MTI Kult

Világrekordok a Sotheby's párizsi képregényárverésén

Tucatnyi világrekord született a Sotheby's második párizsi képregényárverésén, ahol a hét végén 3,8 millió euró (1,16 milliárd forint) összértékben találtak gazdára régi kiadványok címlapjai, neves rajzolók metszetei.

1
5 6 7 8 9
25

A címlapról ajánljuk