Shake

A világ 10 legszebb útja

Kezünkben a kormány, nyomjuk a gáz, arcunkba csap a szél - a vezetés élménye sokak számára maga a kikapcsolódás, de vannak olyan utak a világon, amelyek mindeközben felejthetetlen élménnyel ajándékoznak meg bennünket az autóban ülve. Csodás tájak, varázslatos panoráma, még a legedzettebb vezető is nehezen tudja az úton tartani a szemét, ha erre téved.

hvg.hu Tech

Mini önvezető autókkal alapozza meg Japán a jövő közlekedését

RoboCar névre hallgat az a fejlesztési platform, amellyel a mérnökök kifejleszthetik a jövő biztonságos, egyúttal önjáró autóit. A japán fejlesztés mögött a ZMP Inc. áll, a júniusban már megvásárolható miniautó iránt pedig nem csupán a szigetország fejlesztői érdeklődnek - írja a Nikkei.

MTI Autó

Olcsóbbak lettek az autók

Az Európai Unióban átlagosan 1,3 százalékkal csökkent az autók ára idén januárban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Bizottság legutóbbi felmérése szerint. Figyelembe véve az 1,8 százalékos általános áremelkedést, reálértékben 3,1 százalékkal lettek olcsóbbak az autók Európa-szerte. Magyarországon reálértékben nem változott az autók ára.

Vállalkozás

Vámosi-Nagy: az ingatlanadó bevallása csak a kezdet

Bár most vagyonadóról beszélnek a döntés-előkészítők, valójában vagyoni típusú adókat szeretnének bevezetni, többek között ingatlanra és a nagy teljesítményű személygépkocsikra. A fogalmi különbség tartalmit takar - ezt kommentálja Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adóigazgatója.

Gasztro

Borcsalád autósoknak

Az olasz autók szerelmesei újabban a saját autómárkájukhoz címzett borokkal és pezsgővel is koccinthatnak.


A címlapról ajánljuk