MTI Gazdaság

Becsületesebbek a magyarok a külföldieknél az autópályákon

Arányaiban többet bliccelnek a Magyarországon autópályán átutazó külföldiek, a hazai autósok három, a külföldiek négy százaléka nem fizet a sztrádák használata után – írta hétfőn a Világgazdaság a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) adataira hivatkozva.

hvg.hu Vállalkozás

A mobilos autópálya matrica a legmenőbb

A napokban sokan döntenek arról, hogyan és milyen e-matricát szerezzenek be az új évre. 2016-ban az árak nem emelkednek, de több változás is lesz a díjmentesen használható útszakaszok listájában. A megyei éves matricák és az új fizetős szakaszok bevezetése mellett a technológiai fejlődés is felforgatta a vásárlási szokásokat. A legtöbben mobilon vették az e-matricát.

hvg.hu Autó

Erre figyeljenek az autósok vasárnap

Vonulásos demonstráció miatt lesz nehéz a közlekedés a fővárosban. Vasárnap hajnalban pedig sehol sem lehet autópálya-matricát vásárolni.

hvg.hu Közlekedés

E-matrica: Öt hónap után javította ki a hibáját a kormány

Öt hónappal a fővárosi körgyűrű fizetőssé tétele után végre táblákkal is jelölik az M1-M7-es bevezetőn, hogy honnan következik fizetős útszakasz – közölte a fizetőssé tétel ellen korábban tiltakozó budaörsi polgármester, aki szerint viszont a táblák olyan kicsik, hogy alig lehet őket észrevenni.

hvg.hu Gazdaság

Még a kátyús utak használatáért is pénzt kérhetnének

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ tanulmányban vizsgálta a matricabevételek emelésével kapcsolatos lehetséges forgatókönyveket. A most nyilvánosságra hozott tanulmányban szerepelt egy olyan lehetőség is, amely a teljes országos közúthálózatra kiterjesztette volna a fizetős rendszert. Bár a kormány ezt a verziót végül elvetette, a nemrég távozott kormányszóvivő egy megjegyzésben utalt arra, lehet ilyen irányú döntés a jövőben.

MTI Autó

Fizetős M0-s: még nem tudni, mikortól lehet megyei matricát venni

A kormány szándéka szerint január elsejétől már csak autópálya-matricával lehet felhajtani az M0-s több szakaszára, számos települést elkerülő pályaszakaszára és a fővárosba bevezető autópályákra a városhatáron kívül, de még nem tudni, mikortól lehet megyei engedélyt vásárolni – írta a Magyar Nemzet.

MTI/Világgazdaság Autó

Nem lesz türelmi időszak az autópályadíjaknál

A nemzeti fejlesztési miniszter nem tartja indokoltnak az úthasználati jogosultságok érvényességi idejének további kitolását – derül ki a csütörtöki Világgazdaságból.

MTI Autó

Akadozik ma az e-matrica vásárlás

Karbantartás miatt csak korlátozottan lehet e-matricát vásárolni hétfőn este - tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az MTI-t.

MTI/Népszava Autó

Matrica: nem állíthatna meg autókat az autópálya-ellenőr?

Szakértők szerint alkotmányellenes rendelet hatalmazza fel az autópálya-ellenőrt, hogy autókat állítson meg – írta a Népszava. Korábban a hvg.hu is beszámolt arról, hogy az autópálya-kezelő nem tud mit kezdeni azokkal az autósokkal, akik nem állnak meg munkatársainak.

MTI Autó

Ombudsman: Nem korrekt a lopott autó tulajdonosát megbírságolni

Az alapvető jogok biztosa szerint sérül a jogbiztonság, ha olyan autóst bírságolnak meg az autópálya-használati díj megfizetésének hiánya miatt, akinek ellopták az autóját, Szabó Máté ezért az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt.-hez fordult, illetve a vonatkozó jogszabályok módosítását kezdeményezte.

1 2 3

A címlapról ajánljuk