MTI Gazdaság

Megrohamozták a bankokat Cipruson

Kisebb roham indult szombaton Cipruson a bankbetétek kivételére, miután híre ment, hogy a szigetország 10 milliárd eurónyi nemzetközi hitelcsomaghoz jut, ennek fejében viszont tíz százalékponttal emeli társasági adóját, a bankbetéteket pedig egyszeri illetékkel és kamatadóval sújtja.

hvg.hu Gazdaság

Halálba szekálná a kormány a megsebzett külföldi bankokat

Megvan az első nagybank, melynek a tulajdonosa kijelentette: az Orbán-kormány büntető bankpolitikája miatt a magyarországi aktivitásának a csökkentésére készül. A CIB Bankot mások is követhetik: a kormányfőnek és a jegybankelnöknek vannak még ötletei.

hvg.hu Gazdaság

"Rogán Antal ma is hazudott" - Bajnaiék reagálnak

Az Együtt 2014 nem fogja csökkenteni a minimálbért, nem fogja eltörölni a bankadót, és nem fogja megszüntetni a családi adókedvezmény intézményét sem - reagált az Együtt 2014 Rogán Antal szerdai sajtótájékoztatójára.

MTI Gazdaság

Bankok vs. kormány - küszöbön a megegyezés?

Egyelőre csak informális tárgyalások vannak a kormány és a bankok között arról, hogy a pénzintézetek miként járulhatnának hozzá nagyobb mértékben a gazdasági növekedéshez, de ezzel párhuzamosan a bankok terheinek csökkentése is napirenden van

Balázsy Sándor Gazdaság

Néhány észrevétel az szja körüli vitához

A személyi jövedelemadózás új rendje több szempontból is problematikus. Egyrészt óriási és évről évre nagyobb összegű bevételektől fosztja meg a költségvetést, másrészt aggasztó mértékben felnagyítja a lakosságon belüli jövedelemkülönbségeket, harmadrészt a kieső adóbevételek pótlására szolgáló új adókkal felpörgeti az inflációt.

MTI Gazdaság

Raiffeisen-főnök: "megpróbáljuk Magyarországot megtartani"

A Raiffeisen Bank nem akar kivonulni Magyarországról, de törekszik a költségek és a veszteségek lehető legnagyobb mértékű csökkentésére - mondta Walter Rothensteiner, a Raiffeisen Zentralbank (RZB) vezérigazgatója egy csütörtöki bécsi sajtóbeszélgetésen.

MTI Gazdaság

Ezért bővítené a bankadó alóli kedvezményeket a kormány

A növekedés elősegítése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt tervezi, hogy megpróbálják a bankok számára a banki különbadóból adható kedvezményeket olyan módon strukturálni, hogy az a pénzintézetek növekvő szerepvállalása esetén arányosan - és akár jelentős mértékben - növekvő adókedvezményt jelentsen - mondta Pleschinger Gyula, az NGM adó- és pénzügyekért felelős államtitkára a Portfolio.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban.

HVG Gazdaság

Pénzügyi különadók: a legkisebb ügyfeleken csattan az ostor

„Úgy számolunk, a szektort jövőre 120-130 milliárd forint erejéig sújtó tranzakciós illeték tíz százalékát nem lesznek képesek a bankok áthárítani ügyfeleikre” – kalkulálgatta a HVG-nek a 2013-tól bevezetendő új adónem pénzintézeti hatását egy nagybanki vezető.

hvg.hu Gazdaság

Beépítették a megszorításokat a 2013-as büdzsébe

Benyújtotta a kormány zárószavazás előtti módosító javaslatát a 2013-as költségvetéshez. Mindhárom ősszel bejelentett Matolcsy-csomaggal korrigálták, 63 milliárddal megemelték a gyógyszerkasszát. Ugyanakkor rosszabb makropályával számol a kormány: 2,7 százalékos - 854 milliárd forintos - deficitet, 0,9 százalékos gazdasági növekedést és 5,2 százalékos inflációt várnak.

MTI Gazdaság

Máshol is átkozhatják a bankadót

Éves szinten közel harmadával csökkent október végéig a szlovákiai bankszektor tiszta nyeresége - derül ki a Szlovák Központi Bank (NBS) adataiból.

MTI Gazdaság

Az MSZP nem akarja megszüntetni a bankadót

Az MSZP elképzelései között nem szerepel a bankadó megszüntetése, a szocialista párt csak az európai átlag környékére szeretné csökkenteni annak mértékét – mondta szombaton újságíróknak Török Zsolt.

hvg.hu Gazdaság

Orbán Viktor: "a leminősítések a múlt hangjai"

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában a leminősítésekről azt mondta, nincsenek érdemi hatással a magyar gazdaságra. A kormányfő mindenkit arra biztat, hogy éljen az árfolyamgát lehetőségével, mert a forint nagyon bizonytalanul fog mozogni a következő időszakban. A rezsiköltségeket a kormány nem csak befagyasztaná, de csökkentené is, Orbán szerint az energiacégek profittermelése helyett az emberek zsebében kellene maradnia a pénznek.

hvg.hu Gazdaság

A hét, aminek ismét bóvliba sorolás lett a vége

A parlamenti szavazógéppel felpörgetett adótörvény módosítási nagyüzem vörösen izzó költségvetési bevétel-generátort helyezett üzembe 2013-ra. A bemutatott hazai gazdaságpolitikai lendületvételen azonban előbb egy zágrábi bírósági ítélet, majd az uniós költségvetési tárgyalások sikertelensége, végül pedig Magyarország ismételt leminősítése hagyott érzékeny nyomot. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu Gazdaság

IMF-tárgyalások: itt a vége?

Idén már valószínűleg nem lesz megállapodás az IMF-fel és az EU-val, és az is egyre kevésbé valószínű, hogy jövőre lehet-e. A 2013-as költségvetést a korábbi nyilatkozatok ellenére mégis elfogadja a parlament a tárgyalások lezárása nélkül, érdemi egyeztetés pedig már nincs a kormány és a nemzetközi szervezetek között. Kormánypárti információink szerint a jövőbeli viszony is attól függ, az IMF és az Európai Bizottság változtat-e a stratégiáján.

1 2 3 4 5 6 7
16
Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában

Hazája is elítéli a nizzai merénylő tettét, vizsgálat indul Tunéziában

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

Minden korábbinál nehezebb tárgyalások jöhetnek a 2021-es minimálbérekről

Minden korábbinál nehezebb tárgyalások jöhetnek a 2021-es minimálbérekről

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Kakas ölt rendőrt a Fülöp-szigeteken

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

Bidennek sztráda, Trumpnak ösvény vezet a Fehér Házig

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

900 lóerő talán már elég lesz az új M5-ös BMW-ben

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Drasztikus leépítésre készül az IBM Németországban

Drasztikus leépítésre készül az IBM Németországban

A címlapról ajánljuk