hvg.hu Vállalkozás

Szakít a mobilappos észt taxitársaság Budapesten

A Taxify alig hat hónap alatt megduplázta magyarországi flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a főváros taxi piacán. Az elmúlt félévben közel negyedmillió fuvart bonyolított le Budapesten a cég. Idei terveik között szerepel a vidéki indulás, valamint erősítik a céges ügyfélkört is.

hvg.hu Gazdaság

Hitelre vesz lakást? Így nyerhet milliókat

A különböző banki szolgáltatások és hitelek közötti jelentős különbségek miatt érdemes alaposan felmérni kínálatot. Egy jól kiválasztott 10 millió forintos lakáshitellel akár 2 milliót is lehet spórolni.

hvg.hu Tech

Apró kémkamerákat szerelnek az ATM-ekbe – fotón, hogy mit kell figyelni

Az Egyesült Királyságból indul a bankautomatás csalások következő generációja, de ahogy lenni szokott, valószínűleg máshol is elterjed. A helyi rendőrség az elmúlt hetekben négy olyan ATM-et is talált, melybe valakik nagyon(-nagyon) apró kamerákat szereltek, hogy megfigyeljék a kártyás tranzakciókat, illetve a beütött PIN-kódot.

hvg.hu Gazdaság

A svájciak imádják a pénzt

Miközben megállíthatatlanul terjed szerte a világon az online pénzmozgás, addig a svájciak képtelenek leszokni a készpénzről.

MTI Gazdaság

Kamerás trükkel szereztek meg kártyaadatokat egy bankfiókban

Több mint száz ügyfél bankkártyaadatait szerezte meg két román férfi egy fővárosi bankfiók előterében lévő bankautomatából elektronikai eszközök felszerelésével. A férfiakat még a pénzügyi tranzakció indítása előtt elfogták, mindketten előzetes letartóztatásba kerültek.

MTI Gazdaság

Döntött a kormány: több helyen kell elfogadni a bankkártyát

A kormány további lépéseket tervez a feketegazdaság visszaszorítására, a bankkártya-elfogadó terminálok számának növelésére, az adóadminisztráció csökkentésére és a lakosság pénzügyi tudatosságának javítására - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára hétfőn a köztévében.

hvg.hu Tech

Kukába dobhatjuk a bankkártyánkat a Barclays szerint

A több mint 300 éves brit bank bankkártyás cégének főnöke szerint tíz éven belül már csak egy lehetőség lesz a készpénzes vagy a bankkártyás fizetés, a vásárlások egyre növekvő arányát olyan eszközökkel fogjuk kiegyenlíteni, amelyeket jellemzően magunkon viselünk vagy magunknál hordunk, így például egy gyűrűbe épített chip.

MTI Gazdaság

Kártyakibocsátó cég dolgozója súgott egy dán bulvárlapnak, börtön lett a vége

Börtönbüntetésre ítélte csütörtökön egy dániai bíróság egy bankkártya-kibocsátó cég volt alkalmazottját és egy pletykalap volt főszerkesztőjét, amiért éveken át illegálisan szereztek meg hitelkártya-forgalmi adatokat, amelyeket arra használtak fel, hogy kövessék és megfigyeljék a dán királyi család tagjait és más hírességeket.

hvg.hu Tech

Óriási változás jöhet a bankkártyákon

Egy valóban különleges újítás megakadályozza, hogy a bankkártya fizikai birtoklása nélkül (adatainak ellopása vagy lelesése után) lehessen használni azt.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk