hvg.hu Gazdaság

Igazi paypass-várost csinálnak Szegedből

Nagyobb szerephez jutnak a bankkártyák és az okostelefonok Szegeden, ha elindul a Smarty city program. Parkoláskor, a tömegközlekedés használatakor, sőt az ebédbefizetéskor is lehet majd élvezni a fejlesztés előnyeit – derül ki a Délmagyarország cikkéből.

MTI/hvg.hu Gazdaság

A magyarok 75 százaléka nem indul nyaralni enélkül

Nem a naptej az, és nem is az utasbiztosítás: egy felmérés szerint a magyarok egyre nagyobb arányban használják bankkártyájukat külföldön is. 75 százalék magával viszi, 61 százalék használja is azt.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Leállt az OTP rendszere

Csak részlegesen volt használható az OTP webfizetési rendszere csütörtökön, a bakkártyás tranzakciók és a netbankolás is akadozott. Munkatársunk reggel nem tudott bankkártyával fizetni a postán, és máshol is akadtak problémák. A szolgáltatás még délelőtt helyreállt.

hvg.hu Gazdaság

Új szabadságharc jön? Kiszúrhatnak a Visával és a Mastercarddal

Azon töri a fejét Matolcsy György jegybankja, hogy hazahozná a belföldön történő bankkártyás fizetések elszámolását. Ám van egy bökkenő: beleölnek egy csomó pénzt, aztán talán alig lesz bank, amelyik igénybe venné ezt a szolgáltatást, és a végső cechet pedig a magyar adófizetők állhatják. A félelem is vezérelheti a kormányzatot, hogy mégis meglépje ezt, kerül amibe kerül: az oroszokat az USA képes volt pár napra megbénítani azzal, hogy a Visa és a Mastercard felfüggesztette az orosz kártyák tranzakcióinak elszámolását.

hvg.hu Gazdaság

Matolcsyék nagy dobásra készülhetnek a bankkártyáinkkal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) banki elszámolásokkal foglalkozó érdekeltségénél, a Giro Zrt.-nél már vizsgálják, hogyan lehetne a Magyarországon kibocsátott bankkártyákkal belföldön történő tranzakciókat egy magyar állami rendszerben elszámolni – közölte Bartha Lajos, az MNB igazgatója.

Torontáli Zoltán Gazdaság

Fele sem igaz a nagy paypassos lenyúlásnak

Áll a tömött buszon, amikor odafurakodik ön mellé egy tolvaj, és egy kereskedők által használt mobil kártyaleolvasót közelít a táskájában lévő hitelkártyájához. Le tudja emelni az összeget? Ez lenne a modern zsebtolvajlás, vagy mindez csak városi legenda?

hvg.hu Gazdaság

Van bankkártyája? Vigyázzon, átverhetik!

A Magyar Bankszövetség arra figyelmeztet, hogy csalók mobiltelefon-társaságok hivatalos ügyintézőinek adják ki magukat, majd közlik a bankkártya-tulajdonosokkal, hogy több mint 100 ezer forintot nyertek, amit úgy kaphatnak meg, ha egy megadott számhoz tartozó telefonkártyára elektronikusan feltöltenek tízezer forintot. A nyereményhez persze sosem jutnak hozzá.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk