hvg.hu Gazdaság

Nagy tempóban szívja a Balaton a magyarok pénzét

Az idei nyár első két hónapjában több mint 2 milliárd forint volt a belföldi Visa kártyás költések összértéke a balatoni régióban. A magyarok szupermarketekben és benzinkutakon használják leggyakrabban kártyájukat, ahol 489 millió forintot költöttek Visa kártyával június-július során. A külföldi Visa kártyabirtokosok összesen másfél milliárd forintot költöttek a vizsgált időszakban a Balatonnál.

MTI Gazdaság

Rászállt az EU a Mastercardra

Trösztellenes eljárást indított csütörtökön az Európai Bizottság a Mastercard ellen. Az indoklás szerint a bankkártya-kibocsátó megakadályozza, hogy a bankok az Európai Gazdasági Térség egy másik tagállamában található kiskereskedőtől alacsonyabb tranzakciós díjat kérjenek.

hvg.hu Bűnügy

Ellopta vásárlói bankkártyaadatait egy bolti eladó Budapesten

Internetes vásárlásokhoz használta fel vevői bankkártyájának adatait egy budapesti bolti eladó. A 24 éves férfi az ötödik kerületi Báthory utcában dolgozott egy üzletben, ahol észrevétlenül olvasta le fizetéskor a kártyák adatait. Ehhez egy olyan eszközt használt, amit ő maga készített. Elkapták, előzetesbe kerülhet.

MTI Gazdaság

Rég ment ilyen jól a Visának

Csaknem nyolc százalékkal növelte bevételét a Visa, a világ legnagyobb bankkártya-szolgáltatója a március végével záródott három hónapban, a nyeresége ugyanakkor csökkent.

Cs. B. Itthon

Fegyházra ítélték az elmúlt évek legpimaszabb bankkártyacsalóit

Fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy bankkártyacsaló bűnszervezet tagjainak többségét a Budapest Környéki Törvényszék. Az elmúlt évek egyik legnagyobb bankkártyacsalásáról van szó, amely százmilliós nagyságrendű kárt okozott magyar és külföldi bankoknak. A vádlottak 2009 és 2011 között bankkártyák adatait szerezték meg és az ezen adatok alapján készített hamis bankkártyákkal pénzt vettek fel. A Nyugati téren is meghekkeltek egy automatát.

hvg.hu Kult

Bankkártyás kedvezménnyel csalogatja színházba a fiatalokat a Katona

A Katona József Színház és a MasterCard többéves partnerségének eredménye, hogy tavaly az értékesített színházjegyek 65 százalékát már bankkártyával vásárolták. Ez majdnem 20 százalékos növekedést jelent a kártyatársaság és a Petőfi Sándor utcai teátrum 2010-ben kezdődött együttműködése óta.

hvg.hu Kult

5000 jegyet féláron ad a Katona

A budapesti Katona József Színház újabb jegyvásárlási szolgáltatással és felsőoktatási hallgatók számára nyújtott kedvezménnyel bővíti kínálatát a MasterCard kártyatársasággal együttműködve.

MTI Tech

Inkább a neten aktívak a bankkártyacsalók

Minimális mértékben emelkedett a múlt év első felében a kártyás visszaélések értéke, a csalások legnagyobb része az internetes és határon átnyúló tranzakcióknál történik, az elfogadói oldalon viszont – leginkább a chipes kártyák elterjedése miatt – minimális a kár – számol be a Világgazdaság.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk