MTI Tech

Vigyázat! Csalók garázdálkodnak a Facebookon

Otthon végezhető munkára jelentkezéssel bankkártyaadatokat csalnak ki ismeretlenek az egyik közösségi portálon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán. Az MTI információi szerint a felhívás a Facebookon jelent meg.

hvg.hu Tech

Végre: a MasterCard új kártyáihoz már nem kell PIN kód

A MasterCard nem nézi ölbe tett kézzel, hogy a mobilos fizetés meghódítsa piacát, és olyan megoldással rukkolt elő, amely láttán minden hasonló területen lépegető cég vezetői vakarhatják a fejüket, a kártyás fizetést használók pedig örülhetnek: végre nem tartják majd fel a sort az üzletekben.

MTI Gazdaság

Kínos helyzetbe került az amerikai elnök egy étteremben

Nem tudott fizetni a hitelkártyájával Barack Obama amerikai elnök szeptemberben a manhattani Estela étteremben, ahová a first ladyvel együtt ment vacsorázni. Erről maga az elnök számolt be pénteken Washingtonban, miután aláírt egy bankkártya-hamisítás elleni védelem megerősítéséről szóló rendeletet.

hvg.hu Gazdaság

Sorra szerelik le az ATM-eket

Szeptember elsejéig idén már közel 190 milliárd forint folyt be a költségvetésbe a 2013-tól élő új pénzügyi adóból, a tranzakciós illetékből. Másfél év alatt a bankköltségek 55 százalékkal nőttek, a magánszemélyek közel 290 ezer számlát szüntettek meg. A bankkártyát elfogadó fiókok száma a korábbi növekedés után azonban egy év alatt 153-al csökkent, a megyeszékhelyeken pedig tízzel kevesebb bankjegykiadó (ATM) működik.

MTI Gazdaság

Melyik nép vásárol a legtöbbet Magyarországon kártyával?

A szlovák kártyabirtokosok használták legtöbbet bankkártyájukat Magyarországon, őket sorrendben az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból és Franciaországból idelátogatók követték – derül ki a Visa felméréséből.

hvg.hu Gazdaság

Bankkártyázni szeret a magyar

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben – derült ki a CIB Bank bankkártya-használati szokásokat vizsgáló kutatásából . A válaszadók a kényelem és a gyorsaság mellett a bankkártyás fizetés fő előnyei között említették, hogy ennek köszönhetően nem kell készpénzt tartani maguknál: a kártya biztonságot ad, hiszen így nem kell attól tartaniuk, hogy nincs náluk elég pénz. A CIB új Kártyázó Számlacsomagjaiban minél többször fizet az ügyfél bankkártyával, annál alacsonyabb lesz a havidíja, így akár 75 százalékkal csökkenthető a számlavezetési költség.

hvg.hu Gazdaság

Kártyával fizetne külföldön? Jól gondolja meg!

Százezer forintonként tíz euróval többe kerül a külföldi kártyás fizetés, mint ha ugyanezt az összeget valaki valutaváltónál szerzi be. Tavaly óta egyre nyílik az olló a kártyás fizetés és a pénzváltónál beszerzett árfolyamai között.

hvg.hu Gazdaság

Ezt a hülyeséget! Még mindig a készpénz a menő

Az érintés nélküli funkcióval ellátott bankkártyák száma tavaly hazánkban is átlépte az egymilliós határt, háromból ketten mégis úgy érzik, a leggyorsabban akkor szabadulnak a kasszától, ha bankjegyekkel fizetnek. Az NRC piackutató felmérése szerint havi kiadásunk 62 százalékát még mindig készpénzzel fedezzük.

hvg.hu Gazdaság

Vannak helyek, ahol életveszélyes a bankkártya

Sokan készpénz helyett bankkártyával mennek nyaralni, mondván, sokkal biztonságosabb, különösebb baj nem történhet a plasztikkal, a PIN kód, miegymás. Pedig nem. A tolvajok nemcsak a készpénzre utaznak, hanem a bankkártyák is jó fogásnak számítanak körükben. A Pénzcentrum összeszedte a legveszélyesebb kártyás helyeket és helyzeteket.

hvg.hu Gazdaság

Kapkodva vált pénzt nyaralásra a magyar

Bár a belföldi úti célok a népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a bankkártyával rendelkező nyaralók közel fele, 45 százaléka utazik határainkon túlra is. Köztük többen vannak olyanok, akik inkább készpénzzel fizetnek, pedig a bankkártyahasználat számos előnnyel jár. A CIB Bank összegyűjtött 6+1 tippet a külföldön nyaralóknak, amelyek segítségével a vakáció alatti bankkártyahasználat még kényelmesebb és biztonságosabb lehet.

hvg.hu Vélemény

Mézesmadzagot lógatnak a diákok elé a bankok

Simán verik a normál bankszámlák ajánlatait a fiataloknak kínált banki szolgáltatások: diákoknak ingyenes is lehet a bankszámla bankkártyával, de érdemes ezügyben is a döntést előzetesen megfontolni.

hvg.hu Gazdaság

Nem bankkártyázik külföldön a magyar

Külföldi nyaraláskor a magyarok inkább készpénzzel fizetnek, míg belföldi utazáskor népszerűbb a bankkártyás fizetés honfitársaink körében – derül ki a CIB Bank bankkártyával rendelkezők megkérdezésével készült kutatásából . A felmérés szerint a legtöbb itthon nyaraló a Balatonra készül, míg a leggyakoribb külföldi célpont Horvátország.

hvg.hu Gazdaság

Láthatatlan őrök védik a pénzünket

Rengeteg számszerűsíthető paraméter (kamatok, hitel, betét, számla) határozza meg a banki szokásainkat, melyek a bankoknak és a velük kapcsolatban álló ügyfeleknek is fontosak. Sokkal kevesebb szó esik azonban arról a számokkal nem kifejezhető tényezőtől, amely az egész együttműködés alapja. Minden bank számára az ügyfél bizalma a legértékesebb, ami a jelen és a jövő megoldásait jelentő elektronikus megoldások kulcsa.

1
4 5 6 7 8
14

A címlapról ajánljuk