hvg.hu Gazdaság

Ha nem végzi el a gyerek a házimunkát, ugrik a zsebpénz

A hvg.hu olvasóinak jelentős része ad zsebpénzt gyerekének, a legtöbben kisebb összegeket adnak, sokan ugyanakkor már elvárják, hogy emellett is vállaljon diákmunkát a gyerek. A legtöbben valamilyen szinten beleszólnak abba, hogy mire is költi gyerekük a zsebpénzt, ám van olyan tudatos válaszadó is, aki "büntetésként" a gyerek babakötvényes számlájára utalja a pénzt, ha az nem segít be a házimunkába.

hvg.hu Gazdaság

Így kerüljük el a tranzakciós illetéket

Vannak olyan alkalmazások, virtuális bankszámlák, melyek segítségével ki lehet kerülni a tranzakciós illetéket, ráadásul a magyarországinál olcsóbb díjak mellett tudunk pénzünkhöz jutni.

hvg.hu Gazdaság

Ilyen bankkártyát még nem látott

Kártyatársaságok és bankok újfajta bankkártyák bevezetésével próbálkoznak, hogy magukhoz csalogassák a módosabb ügyfeleket. A titánium, palládium, illetve rozsdamentes acélkártyák előállítása ugyanakkor igen borsos, csakúgy mint az éves díjuk, mert az szintén több száz dollárt kóstál. Az Egyesült Államokban 10 millióra tehető már az ilyen típusú kártyák száma.

hvg.hu Én és a Cégem

Bőr alatti bankkártya-szkenner Amerikában

Az emberek bőr alatti, egyedi vénamintázatát ismeri fel egy új amerikai bankkártya szkenner, amelyet idén januárban mutattak be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. A készülék szinkronizálja a felhasználó bankkártya adatait a csak rá jellemző, egyedi vénahálózatával, így fizetéskor elegendő a csuklónkat vagy a tenyerünket odatartani a készülékhez, és máris fizethetünk bankkártya nélkül is. A rendszer értékesítése februárban kezdődik az USA-ban, a vételárról egyelőre nincs információ.

MTI Gazdaság

Spanyolországból szívták le a bankszámlákat

Spanyolországban vasárnap őrizetbe vették egy számítógépes nemzetközi tolvajbanda nyolc tagját. A bűnszövetkezet 60 millió dollárnyi – több mint 1,3 milliárd forintnyi – pénzt lopott bankokból szerte a világon.

Gyenis Ágnes Gazdaság

Megéri-e az ingyenes készpénzfelvétel?

Érdemes megfontolni, éljünk-e a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi kormányzati keggyel, már csak azért is, mert nem tudni, hova kerülnek az ehhez megadandó személyes adatok és banktitkok.

hvg.hu Gazdaság

Miért állnak sorban, banánért? Nem, ingyenes készpénzért

Nagyon jelentős érdeklődés tapasztalható az ingyenes készpénzfelvételhez szükséges nyilatkozat megtételéért. A bankok állításuk szerint felkészültek a fokozott forgalomra, ennek ellenére az Azénpénzem.hu egyes fiókokban sorokkal is találkozott.

hvg.hu Gazdaság

Bankkártyás fizetés? Kösz, de nem!

A kiskereskedelemben visszaállhat a korábbi, jelenleginél alacsonyabb szintre a bankkártyás fizetés, ha a bankok többsége díjat számol fel a bankkártyás vásárlás után, miközben havi 150 ezer forintig díjmentes lesz a készpénzfelvétel – írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

hvg.hu Gazdaság

Ez a bankkártya mindent megváltoztat majd

Egy új amerikai startup azt a célt tűzte ki célul, hogy teljesen újjászervezze a pénztárcánkat, pénzköltési módszereinket. A Coin névre hallgató "okos" bankkártya 100 dollárba kerül, és egy helyre lehet vele rendszerezni a többi meglévő bankkártyánkat.

hvg.hu Gazdaság

Kiderült, mire költenek az aranykártyás magyarok

Egyre szélesebb körben használják a magyarok is a prémium bankkártyákat, melyek a fizetés és a vásárlás mellett számos egyéb kényelmi szolgáltatást is tartalmaznak – írta felmérésének eredményeit idézve a CIB Bank.

Gazdaság

A város, ahol a Fedél Nélkülért bankkártyával is lehet fizetni

Stockholmban a múlt hónapban a helyi Fedél Nélkült, a Situation Stockholmot árusító hajléktalanokat bankkártya olvasókkal látták el, mivel egyre kevesebb svéd polgárnál van készpénz, hogy fizessenek az újságért: a svédek jelentős része már az elektronikus fizetési módokat favorizálja. Érdekes ugyanakkor, hogy mindez pont abban az országban történik, ahol Európa első bankjegyét nyomtatták még 1661-ben.

MTI Gazdaság

Így szorítanák háttérbe a készpénzt Vargáék

A külföldivel azonos szintre csökkentené a bankkártyák belföldi használata után felszámítható úgynevezett interchange díjakat a kormány. A szabály a pénzügyi felügyelet jegybankba olvasztásával kapcsolatos jogszabály-módosításokat tartalmazó törvényjavaslatba épül be.

MTI Világ

Vádat emeltek Amerika legnagyobb adatlopási ügyében

Vádat emeltek négy orosz és egy ukrán állampolgár ellen csütörtökön New Jersey szövetségi államban az Egyesült Államok történetének legnagyobb internetes kalózkodási és adatlopási ügyében – mondta Paul Fishman illetékes ügyész.

MTI Gazdaság

Repülőjegyek: betiltaná a bankkártya-pótdíjat az EU

Új pénzforgalmi irányelvtervezetet, valamint a kártyaalapú fizetési műveletekhez kapcsolódó bankközi díjakról szóló rendelettervezetet ismertetett szerdán az Európai Bizottság. A betéti és hitelkártyáknál például betiltanák a pótdíjakat, amelyeket gyakran az online repülőjegy-vásárlásoknál vetnek ki a légitársaságok.

1
5 6 7 8 9
14

A címlapról ajánljuk