Kovács István, Miskolc Itthon

Mindent lopnak: van termelő, aki már feladta Borsodban

Évente óriási károkat szenvednek el a Sajó-völgy mezőgazdasági vállalkozói a tolvajok miatt. Különösen Ózd térségében kritikus a helyzet, ott évről évre őrző-védő céget kell alkalmazni. Putnok mellett az egyik termelő emiatt már felhagyott a burgonya, kukorica és hagyma termesztésével.

MTI Itthon

Halünnep és burgonyafesztivál Keszthelyen

Halünnepet és burgonyafesztivált rendeznek Keszthelyen; a háromnapos rendezvénysorozat szegedi, bajai, győri és természetesen balatoni halételek kóstoltatásával pénteken este kezdődik el a Balaton-parton.

MTI Természet

Megfejtették a krumpli genomját

Nemzetközi együttműködésben elkészült a burgonya komplex genetikai állományának leírása: az eredményt a Nature tudományos magazinban vasárnap tették közzé.

MTI Gazdaság

Újra engedélyezik Magyarországnak az orosz zöldségexport felújítását

Újabb nyolc európai országnak - köztük Magyarországnak - engedélyezik az Oroszországba irányuló zöldségexport felújítását, miután benyújtották a szükséges dokumentumokat - jelentette be Gennagyij Onyiscsenko orosz tiszti főorvos szerdán Moszkvában, de az engedélyezés időpontját nem jelölte meg, s hangsúlyozta, hogy a különleges biztonsági intézkedések egyelőre érvényben maradnak.

MTI Természet

Hasznos tanácsok csigaűzéshez

Tavasszal sok bosszúságot okoznak a kiskertekben a csigák, elűzésükhöz adott tanácsot Bozsik gazda a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

Medipress Plázs

Nagy vita: együnk-e krumplit?

Nagy-Britanniában egy átlagos ember évi 94 kilogramm burgonyát fogyaszt el, és kétharmaduk meg van róla győződve, hogy ez a sokoldalú zöldség része lehet az egészséges étkezésnek.

MTI Itthon

Krumplik közé keveredett egy robbanószerkezet

Feltehetőleg egy burgonyaszállítmánnyal érkezett az ikrényi krumplicsomagolóba az a második világháborús robbanóeszköz, amelyet szerda délelőtt szállítottak el a helyszínről a tűzszerészek - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

travelline.hu Plázs

Népi ételek versenye

A kétnapos fesztivál programja libafogással kezdődött, a szombati nap puliszka bállal zárult, vasárnap pedig falusi...

1 2 3

A címlapról ajánljuk