Dercsényi Dávid Itthon

Kék fény: a Duna Aréna szomszédjai hiába remélik, hogy a vizes vb egyszer véget ér

Nem elég, hogy az eredeti látványtervekhez képest egy kelet-ukrán összeszerelő csarnok épült fel Duna Aréna néven sok milliárdból a Dagály területén, a vizes vb után az épület kék díszkivilágítása zavarja a környéken lakók nyugalmát. A néptelen úszókomplexum mögött élők az év 365 napján kapják a külső homlokzatot fényárban fürösztő reflektorok visszavert fényét. Az üzemeltető Bp2017 Kft. szerint ők mindent a jogszabályoknak megfelelően csinálnak. A szakértői mérés viszont ellentmond állításaiknak.

MTI Ingatlan

A vizes vb miatt kapott új díszkivilágítást a Lánchíd – fotók

Kék színnel világították meg pénteken a Lánchidat, így jelzik, hogy nemsokára indul a vizes világbajnokság. Májusban és júniusban is ugyanilyen díszkivilágítást kap az átkelő 14-én. A 17. FINA Világbajnokságot július 14-e és 30-a között Budapesten valamint Balatonfüreden rendezik meg.

hvg.hu Ingatlan

Ilyen most a hangulat New York legeslegkarácsonyibb környékén - videó

Karácsonyi égők tízezrei teszik minden karácsonykor különlegesen ünnepivé Brooklyn Dyker Heights városrészét. A Time Out videója szerint a hagyomány egy Lucy nevű helyi nőtől indult, aki 30 éve gyűjti a karácsonyi fénydíszeket, és minden évben közszemlére is teszi ezeket. A környék minden szezonban fénybe borul.

MTI Itthon

Fotó: Ma estére olimpiai díszkivilágítást kapott a Lánchíd

Szerdán, a riói olimpiai játékok előtt száz nappal a brazil zászló sárga és zöld színével világítják meg a Lánchidat. A híd mintegy kétszáz díszvilágítási fényvetője kap speciális színes, hőálló fóliaborítást erre az éjszakára. Ezzel Budapest is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amellyel a világversenyt köszöntik.

MTI Itthon

Díszvilágítást kap 41 fővárosi szobor és emlékhely

A mostani program alapján elkészülő díszvilágítások beépített többletteljesítménye 7 kilowatt, ami éves szinten 14 000 kilowattóra többlet-energiafogyasztást jelent. Ez évente mintegy félmillió forintos költséggel jár.

MTI Itthon

Fotó: kialudtak a Parlament díszfényei

Lekapcsolták az Országház díszkivilágítását péntek este 8 órakor, a sárga csillag viselését elrendelő kormányrendelet életbe lépésének hetvenedik évfordulóján.

MTI Itthon

Schmuckék holnap elsötétítik a Parlamentet

A sárga csillag viselését előíró törvény 70. évfordulóján este 8 órától egy órára lekapcsolják a Parlament díszkivilágítását. Az emlékező gesztust Schmuck Andor és pártja javasolta.

hvg.hu Nagyítás

Karácsonykor elszabadul rejtett énünk - Nagyítás-fotógaléria

Világító rénszarvas? Gigantikus díszek? Csillagok? Mikulás minden mennyiségben? Mikor pakoljuk tele a kertünket annyi világító dísszel, hogy az utca túlvégén is lakó szomszédunk is belevakuljon, ha nem karácsonykor? Na ugye. Fotógaléria, az emberiség egyik rejtett énjéről, a minden giccs után rajongó kisgyerekről, ami nélkül szegényebb lenne a világ. Egy fotógalériával legalábbis biztosan.

MTI Itthon

Nagyüzem lesz holnap a Fővárosi Közgyűlésben

Több mint száz további javaslat mellett temetkezési díjakról, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának új összetételéről és egy új, ideiglenes közgyűlési bizottság létrehozásáról tárgyal szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

1 2

A címlapról ajánljuk