Hercsel Adél Plázs

Sokkoló adatok a tinik dohányzásáról

A kamaszok idegrendszere sokkal érzékenyebben reagál az addiktív szerekre, már néhány elszívott cigarettával is nikotinfüggővé válhatnak, ráadásul minél korábban szokik rá valaki a dohányzásra, annál nehezebben fog majd leszokni. Számos olyan betegséget is kockáztatnak a cigivel a tinik, amelyekre nem is gondolnánk, és tévedés, hogy bagózástól lefogyhatnak. Egy új kutatás szerint a 15 évesek 20, a 17 évesek 37 százaléka dohányzik.

Kálmán Attila Itthon

Akik nélkül nem lehetne sikeres a rákgyógyítás

A patológiáról a legtöbb embernek a boncasztal jut eszébe, nem pedig a mikroszkóp és a százmilliós DNS-elemző gépek. Az Országos Onkológiai Intézet patológusai „űrközpontban" dolgoznak, mégis jóval kevesebbet keresnek, mint nyugati kollégáik.

MTI Tech

Újabb piros pontot kapott az aszpirin

Az emésztőcsatorna rákos elváltozásának diagnosztizálása után alacsony dózisú aszpirin rendszeres fogyasztásával növelhető a páciensek túlélési esélye. Erre az eredményre egy 14 ezer résztvevővel végzett kutatás után jutottak holland kutatók. Tudományos munkájukat a szakértők az Európai Rákkonferencián mutatták be Bécsben.

MTI Gazdaság

Semmi gyógyhatása nincs ennek a "rákellenes" ivóvíznek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 1,3 millió forint bírságot szabott ki a a Bio-Herb Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re (Bio-Herb), mert a Magyar Rákellenes Liga ajánlásával jogsértő módon reklámozta a 105-Deuterium Water Balance elnevezésű terméket. A Bio-Herb e mellett a csökkentett deutérium tartalmú vizet egyéb, megalapozatlan gyógyító hatásokkal is népszerűsítette.

hvg.hu Tech

Ezrek életét óvhatják meg egy új rákteszttel

A szakemberek számításai szerint néhány éven belül elérhető lesz az a vizeletteszt, amellyel korai stádiumban kimutatható már a hasnyálmirigy-daganat – írják a Sky News oldalán.

hvg.hu Világ

Óriástumortól szabadítanak meg egy mexikói kisfiút

Görögdinnye nagyságú daganatot műtenek le egy 11 éves mexikói kisfiú nyakáról több operációval az egyesült államokbeli Új-Mexikóban. Az első operáción túlvan, újabb beavatkozások jönnek, de már várja, hogy felülhessen a karácsonyra kapott biciklijére.

MTI Itthon

Nem mellrákban hal meg a legtöbb nő

Több nő hal meg az ipari országokban tüdőrák, mint rosszindulatú melldaganat következtében - derült ki a rák világnapja alkalmából szerdán bemutatott nemzetközi jelentésből.

MTI Itthon

12 kilót nyomott az eltávolított vesedaganat

41-42 centiméteres daganatot távolítottak el egy 78 éves, veserákos férfi testéből az Országos Onkológiai Intézetben. Az életmentő műtét jól sikerül, a beteg otthonában lábadozik - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk