MTI Világ

Megszöktették rákbeteg gyermeküket a kórházból

A nemzetközi elfogatóparanccsal körözött és Spanyolországban letartóztatott brit házaspár el akarta adni spanyolországi házát, hogy annak bevételéből fiukat Prágába vigyék "jobb" kezelésre, mint amilyet Nagy-Britanniában tudtak biztosítani nekik.

MTI Plázs

Így is védekezhet a mellrák ellen

Napi fél óra gyaloglás tíz százalékkal csökkenti a mellrák kockázatát azoknál az idősebb nőknél, akik éveken át folytatják a testmozgást - állapította meg egy nagy létszámú, hosszú távú francia kutatás.

hvg.hu Gazdaság

Gégerákos a JP Morgan vezére

A JP Morgan vezére levélben tájékoztatta részvényeseit és alkalmazottait betegségéről, Jamie Dimon ugyanis gégerákos, de még korai stádiumban fedezték fel a daganatot és orvosai szerint teljesen felépülhet. Dimon kemoterápiát és besugárzást is kap, utazni nem tud, de dolgozni fog továbbra is.

MTI / hvg.hu Tech

Most akkor mégis rákot okoz a mobilozás?

Ezt is, azt is kihozták már a mobilhasználat és a daganatos megbetegedések kapcsolatot boncolgató kutatáso. A legfrissebb szerint a gyakori mobiltelefonálás növelheti egyes agydaganatok kockázatát.

hvg.hu Itthon

A lakók félnek: azbeszt miatt halhatnak meg korábban Lőrinciben az emberek

Lőrinciben feltűnően magas egy igen ritka, évtizedekig lappangó daganatos betegség és a halálozás aránya - írja a Népszava. A polgármester szerint a 2004-ben lebontott cementgyár után maradt nagymennyiségű azbeszt okozhatja a megbetegedéseket, a tulajdonos Selyp Invest Kft. viszont állítja: a bontási hulladék nem veszélyezteti a település lakóit.

hvg.hu Plázs

Túl drága a rákgyógyszere, előbb bizonyítania kell a Bayernek

Túl drága a Bayer gyógyszercég új, a végbélrák kezelésére szolgáló gyógyszere a német hatóságok szerint, ezért a cégnek először bizonyítania kell, hogy az ezzel kezelt betegek életminősége szignifikánsan javul – írja a Világgazdaság.

MTI Plázs

Növeli az idősebb nők mellrákkockázatát a dohányzás

Tíz éven át vizsgáltak nőket amerikai kutatók, majd kimutatták, hogy a mellrák kockázata a dohányzóknál 19 százalékkal nagyobb, mint nem dohányzó társaiknál. Más kockázati tényezőkről - a túlsúlyról, az alkoholfogyasztásról, a mozgásszegény életmódról - ismeretes, hogy növelik a menopauzán átesett nők mellrákkockázatát, a dohányzás szerepét azonban nehezebb volt feltárni.

hvg.hu Kult

Bajor Imrének agydaganata van

A Heti hetes szereplője és több színdarab, film színésze felesége szerint nincs annyira rosszul, most Kínába utazik vele fia, hogy részt vehessen egy ottani gyógykezelésen – írja a Blikk.

hvg.hu Plázs

Focilabda nagyságú daganatot műtöttek le egy nő nyakáról

Félt a műtéttől és fájdalmai sem voltak – állítása szerint ezért nem ment húsz évig orvoshoz az a brit asszony, akinek focilabda nagyságú daganatot műtöttek le nemrég a nyakáról. A 79 éves Joyce Haigh csak azután volt hajlandó segítséget kérni, hogy a kétkilós tumor vérezni kezdett, és a családja nem engedte tovább halogatni az orvoslátogatást.

MTI Shake

36 kilós daganatot vettek ki egy cseh nőből

Egy méter kerületű daganatot távolítottak el egy nő gyomrából Csehországban. Rejtély, hogy a nő miért csak azután fordult orvoshoz, hogy évekig hagyta nőni magában a daganatot.

MTI Világ

Szerb lap: a hágai őrizetben lévő Seselj vastagbélrákos lehet

Veszélyben van az egészsége, és lehet, hogy vastagbélrákja van Vojislav Seseljnek, az ultranacionalista Szerb Radikális Párt (SRS) háborús bűnökkel vádolt vezetőjének - írta hágai orvosokra hivatkozva a Vecernje Novosti című szerb napilap kedden.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk