MTI Plázs

Nyolcéves kislány Kína legfiatalabb tüdőrákos betege

Egy nyolcéves kislány Kína legfiatalabb tüdőrákos betege, betegségét egyértelműen a környezeti ártalmak, a levegőszennyezettség következményének tekintik – jelentette helyi forrásokból a China News Service kedden.

MTI Plázs

Felnőtt szövetből állítottak elő őssejtet, de daganatot okozott

Először sikerült embrionális állapotú őssejtté visszaalakítani élő, felnőtt szövetet – közölték spanyol kutatók. Úgy vélik: az eredmény a regenerációs kezelések új lehetőségét teremtheti meg súlyos károsodás, például szívroham esetén – ismertette a BBC hírszolgálata a Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmányt. A tudósok azonban azt sem hallgatták el, hogy az új eljárás a kísérleti állatokban daganat kialakulásához vezetett.

MTI/Világgazdaság Plázs

Több tucatnyi rákgyógyszert tesztelnek Magyarországon

Több száz daganatos beteg bevonásával több tucatnyi gyógyszervizsgálat zajlik jelenleg Magyarországon, a klinikai tesztelések révén a betegek a legújabb hatóanyagokhoz is hozzájutnak – írta a Világgazdaság kedden.

MTI Plázs

Bevált a magyar találmány, az intelligens sebészkés

Maradéktalanul eltávolított minden rákos sejtet az eddigi humán műtéti teszteken a Takáts Zoltán magyar kutató által feltalált intelligens sebészkés, amely az operáció közben folyamatosan informálja az orvost, hogy az érintett szövet rákos vagy egészséges.

MTI Plázs

A magyarok fele szerint későn kezdik el kezelni a rákos betegeket

A magyarok fele szerint több mint két hónap is eltelhet egy rákos megbetegedés diagnózisának felállításától a beteg kezelésének megkezdéséig, abban viszont csak harmaduk bízik, hogy orvosi segítséggel eljuthatnak a legjobb szakorvosokhoz - derül ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. megbízásából készült közvélemény-kutatásból, amelynek eredményeit szerdán juttatták el az MTI-hez.

MTI Plázs

Évente több mint 32 ezer magyar hal meg rákban - menjen szűrővizsgálatra!

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évente Magyarországon több mint 32 ezer ember hal meg rosszindulatú daganatos betegség következtében, a tüdőrák okozta elhalálozásban Magyarország világviszonylatban elsőnek számít. A daganatos betegségek fő okozói a dohányzás, a túlsúly, az alkoholfogyasztás, a túlzott napozás és szoláriumozás. A daganatos betegségek korai felismerésének eszköze a rendszeres szűrővizsgálat, ami a veszélyeztetett életkorban lévők esetében akkor is fontos, ha magukat egészségesnek, panasz- és tünetmentesnek érzik.

hvg.hu Itthon

Gombamérget találtak a magyar tejben a Hír Tv riporterei

Az egészségügyi határérték kétszeresét mérték a Hír Tv Panaszkönyv című műsorának riporterei a Fuchs Tej Kft. üzeméből kikerült tejben. A Nébih még februárban azt közölte: kiemelten vizsgálják a belföldi takarmányokat és a nyers tejet, ám szennyezett terméket nem találtak.

MTI Plázs

Ösztrogéntapaszok használhatnak a prosztatarák ellen

A vérbe ösztrogént juttató bőrtapaszok olcsóbb és biztonságosabb kezelési módot nyújthatnak a prosztatarákkal szemben, mint a jelenlegei terápiák - állapította meg a Lancet Oncology című szaklapban közzétett tanulmány.

MTI Plázs

Ha kevés alkoholt iszik, akkor is lehet rákos

A kevesebb mint napi két adag ital is növelheti a rák kifejlődésének a kockázatát, olyannyira, hogy az alkohollal kapcsolatba hozott rákbetegségek egyharmada mérsékelt szeszesital-fogyasztáshoz köthető - állapították meg amerikai kutatók, külön kiemelve a mellrákos elhalálozásokat, amelyek 15 százalékát kimutathatóan alkohol okozza.

MTI Plázs

Sanghajban hal meg a legtöbb rákbeteg Kínában

A nemzeti átlagon felüli a rákos betegségek miatti halálozás aránya Sanghajban: az orvosok szerint elsősorban az elöregedő társadalom és az egészségtelen életmód a jelenség oka.

1 2 3 4 5 6 7
10

A címlapról ajánljuk