MTI Plázs

Az urán nem csak rákot, hanem szívrohamot is okoz

Radioaktív uránnal vagy plutóniummal dolgozó orosz vagy angol szakemberekről már korábban is igazolták, hogy gyakrabban kapnak rosszindulatú daganatokat, mint az átlag népesség, ám most francia szakemberek azt is kimutatták, hogy ezek az anyagok szívhalált is okozhatnak.

MTI Plázs

Bonyolultabb a rákos daganatok génmutációja, mint gondolták

Ha a daganatból csak egy helyről vesznek mintát, annak genetikai elemzése nem ad teljes képet, így előfordulhat, hogy a célzott rákgyógyszer nem éri el hatását - állapították meg tumorminták génmódosulatainak elemzésével brit kutatók. Tanulmányuk szerint több genetikai különbség van, mint hasonlóság egy adott tumor különböző helyeiről vett minták között, és további géneltérések tapasztalhatók a másodlagos daganatokban.

MTI Világ

Megszólalt műtétje után a venezuelai elnök

A venezuelai elnök medencéjéből eltávolított új daganat is rákos volt, de a vizsgálatok szerint nincs áttét más szervekre – ezt Hugo Chávez mondta egy vasárnap sugárzott televíziós felvételen.

MTI Plázs

Kevesebben halnak meg rákban az EU-ban

A hasnyálmirigy- és a tüdőrák kivételével csökken a rákbetegségek miatti halálozás aránya idén az Európai Unióban - mutatták ki olasz és svájci kutatók új tanulmányukban.

MTI Plázs

Ezért segít a rákosoknak az aszpirin

Az aszpirin és más gyulladáscsökkentő szerek azáltal akadályozzák a rák terjedését, hogy segítenek lezárni a daganatot kiszolgáló útvonalakat - jelentették be ausztrál kutatók kedden.

MTI Plázs

Itt a rák gyógyításának új módszere

A rák gyógyításának reménykeltő új módszeréről, egyfajta antitestes fényterápiáról számoltak be amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóiratban.

MTI Plázs

A zöld tea megelőzheti a bélrák kialakulását?

A zöld tea egészséges mivolta régóta ismert, konkrét tudományos kutatások azonban meglehetősen ritkán készülnek ennek pontos bizonyítására. A legújabb vizsgálat azt kutatja, képes-e megelőzni az ital a bélrák kialakulását.

1
4 5 6 7 8 9 10

A címlapról ajánljuk