hvg.hu/MTI Világ

Már látogatható a diktátor palotája

Megnyitották a nagyközönség előtt Bukarestben szombaton a Primaverii (Tavasz) palotát, amely csaknem negyedszázadon keresztül Nicolae Ceausescu, az utolsó román kommunista diktátor és családja otthonául szolgált.

hvg.hu Itthon

New York Times: Orbán újmódi diktátor

A New York Times újfajta, kifinomult diktatúrákról szóló cikke a török, venezuelai, perui, maláj, kazah elnökkel veszi egy kalap alá Orbán Viktort.

hvg.hu Világ

„Érkezik a diktátor”: így csattant Juncker taslija Orbánon – videó

„The dictator is coming” – ezt a megjegyzést eresztette el az Európai Bizottság elnöke a pénteki rigai csúcson, amikor meglátta az érkező magyar miniszterelnököt. Jean-Claude Juncker a hivatalos kézfogás után egy szolid taslit adott Orbán Viktornak. A 25 másodperces videó magáért beszél.

hvg.hu Világ

Állítólag megmérgeztette saját nagynénjét Észak-Korea diktátora

Egy magas rangú észak-koreai disszidens szerint tavaly megmérgeztette saját nagynénjét Észak-Korea vezetője, Kim Dzsong Un. Kim Gjong Hi meggyilkolásáról állítólag csak a pártvezető személyes testőrsége tudott, de később a felsőbb pártvezetők is értesültek róla. Az asszonyt azután tették el láb alól, hogy reklamált férje, Csang Szong Tek kivégzése miatt.

MTI/hvg.hu Világ

Tehéntelepről küldetett magáról mosolygós fotót a Kedves Vezető fia

A megszokott módszerrel, a megszokott csatornán át adott magáról hírt Észak-Korea diktátora. Kim Dzsong Un egy szarvasmarha-tenyészetbe és egy pisztrángtelepre látogatott, ezeken a helyeken fotózták le. A dátummegjelölés nélküli képeket a Rodong Sinmun című észak-koreai pártlap tette közzé hétfőn. Az észak-koreai vezetői most is mosolyog, és azt próbálják elhitetni, hogy a világtól elzárt országban minden a legnagyobb rendben van.

hvg.hu Világ

Videó: Leesett a lépcsőn az agg diktátor

Leesett a lépcsőn Robert Mugabe zimbabwei elnök. Bár biztonsági emberei kitöröltették a jelenlévő újságírók által készített fotókat, nem tudták megakadályozni, hogy kiszivárogjanak a 90 éves diktátor rossz lépését bemutató felvételek. A 13 milliós lakosú, valaha prosperáló dél-afrikai állam mélyrepülésben van, mióta Mugabe átvette a hatalmat, és azt azóta is fenntartja, ha kell, erőszakkal.

hvg.hu Kult

Így még biztosan nem látta Kim Dzsong Unt – képek

Kim Dzsong Un: barát vagy ellenség? Ez a címe annak a képsorozatnak, melyen az észak-koreai vezető jó és rossz szuperhősök, illetve popikonok álarcát ölti magára. A popartos képeken Kim Dzsong Unt Simpsonként, Pókemberként vagy Super Marióként is megcsodálhatjuk.

MTI Világ

Újabb mosolygós fotót küldtek Észak-Korea kikerekedett diktátoráról

Meglátogatott Észak-Korea vezetője egy katonai élelmiszer-feldolgozó üzemet, és ezúttal is készítettek róla mosolygós fotót, amit az észak-koreai KCNA hírügynökség tett közzé dátum és helyszín megjelölése nélkül. Az eddig megszokott koreográfiának megfelelően nemcsak a jelentős túlsúllyal küszködő Kim Dzsong Un látszik nagyon vidámnak a képen. A körülötte lévő elvtársak és fehér köpenyes emberek sem felejtették el a szabályokat, így ők is nagyon boldognak tűnnek.

Terror

Busht meglepte, hogy Szaddám Huszein nem hitt neki

George W. Bush volt amerikai elnök arra számított 2003-ban, amikor katonai akcióval fenyegette meg Irakot, hogy Szaddám Huszein diktátor majd elhagyja a közép-keleti országot. A volt elnök a tévéinterjúban megerősítette: ma sem bánja az iraki beavatkozást, mert úgy gondolja, ez volt a helyes döntés.

hvg.hu Világ

Huszonévesek vérét pumpáltatta magába Észak-Korea örökös diktátora

Száz évig akart élni Kim Ir Szen, Észak-Korea örökös elnöke, ezért arra utasította az orvosokat, hogy hosszabbítsák meg valahogy az életét – nem tudták, a diktátort 82 évesen elvitte egy szívroham. Pedig még azzal is próbálkoztak, hogy huszonéves fiatalok vérét adták neki. Utódja és fia, Kim Dzsong Il egészsége ugyancsak pocsék volt élete végén, a diktátordinasztia legfiatalabb tagja pedig az elmúlt hetekben megjelent híresztelések szerint már a harmincas éveire elkezdett kissé leépülni.

MTI Világ

Tényleg beteg az észak-koreai diktátor?

Egyre több a találgatás az észak-koreai vezető, Kim Dzsong Un egészségével kapcsolatban. A dél-koreai média szerint betegséget valószínűsít az is, hogy Kim nem jelent meg csütörtökön a parlament ülésén, amelyről eddig sohasem hiányzott.

MTI Világ

Lukasenka: mégis csak én vagyok Európa utolsó diktátora

A fehérorosz elnök szerint meg kell semmisíteni az ukránok ellen az országuk keleti régióiban harcoló fegyvereseket. Aljakszandr Lukasenka Petro Porosenko ukrán államfő szombati beiktatási ünnepsége után nyilatkozott Kijevben ukrán újságíróknak.

Ivanyos Judit Kult

Mit csinálnak ma a kegyetlen diktátorok gyermekei?

"Kevesen gondoljuk végig, hogy adott körülmények között, korlátlan hatalommal a kezünkben mi mindenre lennénk képesek mi is" - veti fel az alap szociálpszichológiai dilemmát Bettina Göring az On the Spot következő, "Diktátorok gyermekei" sorzatának egyik epizódjában. Milyen lehet egy diktátor mellett felnőni? Elismerik-e apjuk bűneit gyermekeik? Ki tudnak-e lépni szüleik árnyékából? A dokumentumsorozat hat 20. századi diktátor egy-egy leszármazottját mutatja be. Az alkotókat, Cseke Esztert és S. Takács Andrást Mexikóban értük utol Skype-on.

hvg.hu Világ

Kutyákkal tépette szét nagybátyját Észak-Korea diktátora?

Egy Hong Kong-i lap szerint embertelen módon végeztette ki tavaly év végén nagybátyját Észak-Korea vezetője. Csang Szok Teket és öt társát meztelenül egy olyan ketrecbe zárták, ahol 120 kiéheztetett kutya volt. A kegyetlen kivégzés állítólag több mint egy órán át tartott, és 300 magas rangú vezető nézte végig Kim Dzsong Unnal együtt. A The Washington Post szerint a kutyás sztori kamu.

hvg.hu Plázs

Bárki utazhat Kadhafi luxushajóján

A diktátor számára készült óceánjáró most alapvetően a kisgyermekes családok számára jelent elsőrangú nyaralási alternatívát.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk