MTI Világ

Törökországban nem jó újságírónak lenni

Törökországban van a legtöbb bebörtönzött újságíró - derült ki a Bizottság az Újságírók Védelmére (CPJ) nevű szervezet jelentéséből, amely arra is rámutatott, hogy az országban egyre nagyobb támadások érik a sajtószabadságot.

PLT Nyüzsi

Lehet más az autokrácia

Chávez lényegében oké? Akkor miféle erkölcsi alapon kifogásol az LMP bármit is a Fidesz választási koncepcióján?

Nagy Dániel Kult

Mit üzennek a csillagok 2012-ben?

Ha valaki végigsétál a Rákóczi úton, kezében egy magasra tartott ötágú vörös csillaggal, két eset lehetséges: provokátor vagy művész. Szombathy Bálint munkáiban és művészeti akcióiban rendszeresen megjelennek a huszadik századi totalitárius diktatúrák jelképei. Aktuális kiállításának középpontjába is az ötágú csillagot helyezte.

MTI Világ

Chile elismerte: sokkal több áldozata volt a Pinochet-diktatúrának

Chile hivatalosan elismerte, hogy az eddig számon tartottnál sokkal több áldozata volt az 1973-ban államcsínnyel hatalomra került Augusto Pinochet tábornok katonai diktatúrájának: egy kormánybizottság csütörtökön közzétett jelentése több mint 40 ezer áldozatról ír.

MTI Világ

Exhumálják Salvador Allende holttestét

A chilei igazságszolgáltatás elrendelte Salvador Allende egykori chilei elnök tetemének kihantolását, hogy választ kapjon a kérdésre, vajon öngyilkos lett, vagy merénylet oltotta ki az 1973. szeptember 11-i államcsínnyel megbuktatott egykori baloldali elnök életét.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk