Dercsényi Dávid Itthon

Csiszár Jenőre a jó fenekek után szívás vár Milánóban?

Sokaknak talán nagy bulinak tűnik a milánói főkonzuli poszt, de ha Csiszár Jenő is ezt gondolja, nagyot fog tévedni: adminisztráció, jelentések írása, segítségnyújtás és tájékoztatás vár rá. Nagyon kérdéses, fel tud-e készülni feladataira fél év alatt – úgy fest, a kormány is afféle jutalomként adta neki ezt a posztot. A kinevezés, bár nagy károkat tán nem fog okozni, demoralizálhatja a karrierdiplomatákat.

MTI/hvg.hu Világ

Putyin beszél majd Trumppal, mielőtt Budapestre jön

Budapesti látogatása előtt néhány nappal az orosz elnök telefonon beszél majd Donald Trumppal - erősítette meg mindkét államfő hivatala. Arról nem szólnak a hírek, hogy ki kezdeményezte a kapcsolatfelvételt.

Kiss András Itthon

Üzlet és terror - Kádár és Orbán arab kapcsolata

Múlt és jelen bizarr hasonlóságait tárja fel az, aki elmélyül a magyar–arab kapcsolatok egykori titkosszolgálati dokumentumaiban. Magyarország – ahogy ma is – már a kádári időkben is üzletelt az arab világgal, de ugyanúgy tartott is onnan érkező esetleges terrortámadástól, írja történész szerzőnk, a magyar–arab titkos kapcsolatok kutatója.

MTI / hvg.hu Világ

Trump a cseh államfőt már meghívta vendégségbe

Kölcsönösen meghívta egymást a hivatalba lépő amerikai elnök és a cseh államfő. Trump állítólag azért is megdicsérte Zemant, amiért elsőként állt be mögé. Ezek szerint megelőzte Orbán Viktort, aki egy nyári egyetemen mondott beszédében foglalt állást a Trump–Clinton-párharcban.

MTI/hvg.hu Világ

Trumpnak ebből a telefonos csevegéséből még oltári balhé lehet

Csaknem negyven évi amerikai diplomáciai protokollt szakított meg Donald Trump megválasztott amerikai elnök azzal, hogy közvetlenül kapcsolatba lépett Tajvan elnökével. Igaz, a telefonhívást nem ő kezdeményezte. Kína kicsinyes trükkről beszél - egyelőre.

hvg.hu Itthon

Jeszenszky: Trumpnak illett honorálnia Orbán támogatását

Orbán az elsők között állt ki a republikánusok elnökjelöltje mellett, ezt illett telefonnal és washingtoni meghívással honorálnia Donald Trumpnak - mondta Jeszenszky Géza diplomata. A hasonló elnöki hívásoknál nem egyeztetik előre a témákat, de a beszélgetést rögzítik.

MTI Tech

Öt év után kihallgatták a WikiLeaks alapítóját

Az ausztrál állampolgárságú, 46 éves Assange négy éve Ecuador londoni nagykövetségén él, menedékjog védelme alatt. Portálja hozzávetőleges becslések szerint csaknem 500 ezer bizalmas amerikai diplomáciai táviratot szerzett meg, és az elmúlt években ezek jelentős részét át is adta médiapartnereinek. A svéd hatóságok azonban nem emiatt, hanem szexuális bűncselekmények gyanújával körözik, Assange két egykori munkatársának feljelentése alapján.

MTI/hvg.hu Itthon

Financial Times: Orbán Pozsonynak is túl radikális

A londoni lap egy vezető beosztású szlovák illetékest idéz, aki szerint "mind nagyobb távolságot kell tartanunk Budapesttől és Varsótól, amelyek retorikája nem igazán hasznos". A Financial Times a V4-ek EU politikájáról készített átfogó elemzést.

MTI Világ

Törökország hazahívta bécsi nagykövetét

Azzal magyarázták az intézkedést, hogy az osztrák hatóságok a hét végén engedélyezték Bécsben függetlenségpárti kurdok tüntetését, és hogy Ausztriában erősödik a törökellenes közbeszéd.

hvg.hu Itthon

Washingtonban nem akarnak szót adni Orbánnak, lemondták az 56-os konferenciát

A magyar diplomácia hiába javasolta a magyar témájú rendezvényt a részben költségvetési finanszírozású washingtoni Wilson Központnak, az intézmény kosarat adott a magyar félnek, részben azért, hogy ne kaphassanak teret magyar kormányzati szólamok. A konferenciát talán megtarthatják egy másik, kevésbé hivatalos és kevésbé finnyás helyen. A magyar külügy szerint nem így történt.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk