hvg.hu Itthon

Washingtonban nem akarnak szót adni Orbánnak, lemondták az 56-os konferenciát

A magyar diplomácia hiába javasolta a magyar témájú rendezvényt a részben költségvetési finanszírozású washingtoni Wilson Központnak, az intézmény kosarat adott a magyar félnek, részben azért, hogy ne kaphassanak teret magyar kormányzati szólamok. A konferenciát talán megtarthatják egy másik, kevésbé hivatalos és kevésbé finnyás helyen. A magyar külügy szerint nem így történt.

MTI Világ

Észak-Korea beintett az Egyesült Államoknak

Észak-Korea hétfőn bejelentette, hogy felszámolja az ENSZ-en keresztül fenntartott diplomáciai érintkezését az Egyesült Államokkal, mert az szankciókat hozott az ország vezetője, Kim Dzsong Un és több munkatársa ellen.

MTI/hvg.hu Világ

Putyin kifejezte együttérzését Erdogannak

Az orosz elnök felhívta török kollégáját, aki két napja üzenetben kért elnézést tőle. Több orosz tisztségviselő reagált az isztambuli terrortámadásra.

MTI/hvg.hu Világ

Erdogan bocsánatot kért Putyintól

Az orosz vadászgép tavalyi lelövéséért kért elnézést a török elnök. "Szeretném még egyszer együttérzésemet, mélységes részvétemet nyilvánítani az életet vesztett orosz pilóta családjának, és azt kérem: bocsássanak meg!" – írta, hozzátéve: nem volt szándékos a vadászgép kilövése.

hvg.hu Itthon

Szijjártó az uniót ostorozta az orosz–magyar külügyminiszteri találkozón

Az orosz–magyar külügyminiszteri találkozó szerdai sajtótájékoztatóján Szijjártó arról számolt be, hogy a jövőben magyar gyárak épülhetnek Oroszorszában, a beruházásokat az Eximbank finanszírozza majd. A magyar külügyminiszter szerint a nyugati országoknak nem kell aggódniuk az orosz diplomata budapesti látogatása miatt, és kikérte magának, hogy Magyarországot Moszkva trójai falovának nevezzék.

hvg.hu Világ

Meghalt a magyar konzul

Fábián Pál jekatyerinburgi konzul karácsonykor szenvedett súlyos autóbalesetet Baskíriában.

hvg.hu Itthon

Bekérették a prágai magyar nagykövetet Kövér szavai miatt

Egy cseh lapnak nyilatkozva Kövér László házelnök azt mondta, Csehország és Szlovákia nem is válhatott volna uniós tagországgá, amíg a jogrendjükben szerepel a kollektív bűnösség elvén alapuló törvény - nevezetesen a Benes-dekrétumok. A cseh kormányt nem hagyták hidegen Kövér meglátásai.

hvg.hu Itthon

Török Gábor: Orbán brüsszeli pályán focizna, de ehhez "kevés a habonyi logika"

Egyértelmű, hogy a magyar miniszterelnök idejének nagy részét már nem a hazai politika, hanem a brüsszeli helyezkedés tölti ki – értett egyet a Heti Válasznak adott interjúban Török Gábor és Mráz Ágoston Sámuel, politikai elemzők. Orbán régi vágya, hogy távlati kérdésekkel foglalkozhasson, míg valaki viszi az operatív ügyeket, és úgy tűnik, a Lázár–Rogán duóban meg is találta "a két jobbkezet". Akkor lehet majd baj, ha Orbánnak felelős államférfiként kell megnyilvánulnia egy nemzetközi konfliktusban, például a török-orosz kérdésben – figyelmeztet Török, aki szerint "isten óvjon minket egy ilyen konfliktustól".

hvg.hu Itthon

Merkel felültette Orbánt Máltán

Az utolsó pillanatban, indoklás nélkül mondta le a német kancellár stábja a magyar miniszterelnökkel esedékes találkozóját a máltai csúcson. Egyéb jelei is vannak annak, hogy mélyponton vannak a német-magyar kapcsolatok.

hvg.hu/MTI Itthon

Ritka fotó: Szijjártó lehajolt egy ölelésért

Közvetlen vendég hozhatta zavarba kedden a vélhetően protokollárisabb köszönéshez szokott minisztert az alábbi MTI-fotók tanúsága szerint. A Külgazdasági és Külügyminisztériumban Benjamin Dagadu ghánai olajipari miniszterhelyettest és küldöttségét fogadták.

hvg.hu Itthon

Colleen Bell leült Szijjártóval

Szerdai, szokatlanul kemény hangú beszéde óta Colleen Bell többször is beszélt telefonon Szijjártó Péterrel, hétfőn pedig jó hangulatban beszélgettek – tudta meg az Index. A Fideszben meglepetést okoztak a corvinusos beszédben megfogalmazott bírálatok.

1 2 3 4 5 6 7
20

A címlapról ajánljuk