hvg.hu Közlekedés

E-matrica: Öt hónap után javította ki a hibáját a kormány

Öt hónappal a fővárosi körgyűrű fizetőssé tétele után végre táblákkal is jelölik az M1-M7-es bevezetőn, hogy honnan következik fizetős útszakasz – közölte a fizetőssé tétel ellen korábban tiltakozó budaörsi polgármester, aki szerint viszont a táblák olyan kicsik, hogy alig lehet őket észrevenni.

hvg.hu Autó

Jelentősen drágulhat az autópálya-matrica?

Az ideihez képest több mint harmadával nagyobb bevétellel számol e-matricából avagy időalapú autópálya-matricából a 2016-os költségvetés. Az érdekesség az, hogy közben a kamionok után, a 2015-re előirányzottnál kevesebb használatarányos e-útdíjjal terveznek. Ez elvileg azt jelentené, hogy durván emelnek a személyautós díjakon.

MTI Közlekedés

Egy másik útdíj ellen tiltakoznak városi és megyei vezetők

A megyei e-matrica rendszert jónak értékelték, de a kaposvári elkerülő út fizetőssé tételét még nem tartják indokoltnak, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amelyeket összekötne. Ezért a város és a megye vezetői, valamint országgyűlési képviselője közösen fordul a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

MTI Autó

Utólag nem lehet fizetni napon belül sem az autópályadíjat

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szigorította az e-matricák ellenőrzését, korábban minden nap éjfélig válthatták meg büntetlenül e-matricájukat azok, akik a fizetős útra kanyarodás előtt elfelejtettek fizetni az út használatáért.

MTI Autó

Akadozik ma az e-matrica vásárlás

Karbantartás miatt csak korlátozottan lehet e-matricát vásárolni hétfőn este - tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. az MTI-t.

Napi Gazdaság Gazdaság

Még keresik, mivel pótolják a cigit a benzinkutakon

Meg kell újítani a benzinkutak termékkínálatát, ha már nem árulhatnak majd cigarettát és autópálya-matricát. A mostani állás szerint nincs olyan termék, amely mennyiségében vagy eredménytermelő képességében helyettesíteni tudná ezt a két cikket – olvasható a Napi Gazdaságban.

hvg.hu Vállalkozás

Teljesen új technológia kell az e-útdíjhoz

A járműkövető technológiával foglalkozó WebEye Magyarország Kft. az európai tapasztalatok alapján kétféle technológiai megoldást tart alkalmasnak az e-útdíj bevezetésére: az utakra telepített, mikrohullámú jeladókat hordozó elektronikus kapuk kialakítását, vagy GPS-technológiák alkalmazását.

MTI Autó

Most elővételben érdemes e-matricát váltani

Várhatóan jelentősen nő a forgalom a hosszú hétvégén a magyarországi autópályákon, ezért érdemes elővételben megváltani az e-matricákat - közölte az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK Zrt.) pénteken.

1 2 3

A címlapról ajánljuk