hvg.hu Világ

Gyakoriak a brutális rendőri túlkapások Indiában

Az indiai rendőrség kötelékében szolgálók gyakran élnek vissza jogaikkal, lábbal tiporva az emberi jogokat, erőszakot, kínzást és illegális gyilkosságokat követve el, miközben saját munkakörülményeik is elkeserítőek – áll egy emberjogi szervezet friss jelentésében.

MTI Itthon

A melegek Sólyomhoz fordultak, a szélsőjobbtól tartanak

Megbeszélést kezdeményezett a több meleg szervezetet tömörítő Magyar LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű) Szövetség Sólyom László köztársasági elnökkel, hogy támogatást kérjen a szélsőséges erők fenyegetése ellen - jelentette be Steigler Sándor, a szövetség egyik ügyvivője csütörtökön egy, a fővárosban tartott nemzetközi sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Az ombudsman kitüntette az elődjét

Átadta az adatvédelmi és a kisebbségi ombudsman az országgyűlési biztosok által alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat. Jóri András Majtényi László egykori adatvédelmi biztost, Kállai Ernő pedig Varró Szilvia újságírót részesítette az ombudsmani elismerésben.

Sorkövető

Emberi sperma + nőstény csimpánz = homo sovieticus

Az őrült tudós, Dr. Moreau szigetén förtelmes keresztezett lények, kimérák lépnek túl genetikán, józanságon és erkölcsön. Ilyesféle kreatúrákkal régóta kacérkodik az emberiség. Soha nem volt közelebb a géntechnológia és a mesterséges intelligencia kutatása humanoidok előállításához, mint ma, és holnap még közelebb lesz. Mindez nemcsak tudományos vagy etikai, de jogi kérdéseket is felvet.

MTI Itthon

Béki: az SZDSZ visszatérne 1988-hoz

Az SZDSZ-nek ugyanaz a célja itthon, mint az Európai Parlamentben (EP): harmadik erőként jelen lenni és képviselőjével erősíteni az EP liberális frakcióját - jelentette ki Béki Gabriella országgyűlési képviselő Debrecenben.

MTI Itthon

Romák elleni erőszak: Balog józanságra int

A Fidesz szerint a leghatározottabban fel kell lépni a gyűlöletkeltéssel és a romák ellen elkövetett bűncselekményekkel szemben, de nem lehet egy egész országot rasszistának nevezni - mondta Balog Zoltán, az emberi jogi bizottság fideszes elnöke

MTI Világ

Eörsi Mátyás programot hirdetett

Az emberi jogok európai egyezményének hatékonyabb érvényesítésében, a demokráciát és a jogállamiságot előmozdító "szolgáltatásnyújtás" javításában látja az Európa Tanács (ET) fő feladatait Eörsi Mátyás, aki az egyik jelölt a szervezet főtitkári tisztségére.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

A címlapról ajánljuk