hvg.hu Itthon

Megszólalt a BKV-s verekedés egyik szereplője

Nem volt vizsgálat, azonnal kirúgták a BKV-tól azt a buszvezetőt, aki egy kollégájával verekedett össze – állítja maga a sofőr, aki a dulakodás miatt könnyű sérülést szenvedett. Azt állítja, ő csak védekezett.

hvg.hu Világ

Gyakoriak a brutális rendőri túlkapások Indiában

Az indiai rendőrség kötelékében szolgálók gyakran élnek vissza jogaikkal, lábbal tiporva az emberi jogokat, erőszakot, kínzást és illegális gyilkosságokat követve el, miközben saját munkakörülményeik is elkeserítőek – áll egy emberjogi szervezet friss jelentésében.

MTI Itthon

Megütöttek egy villamosvezetőt Szegeden

Bántalmaztak vasárnap Szegeden egy villamosvezetőt, aki nem akart felengedni a járműre egy érvénytelen jegyeket felmutató párt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

MTI Itthon

Újabb sértettjei vannak a mohácsi rajztanár-ügynek

A február elején előzetes letartóztatásba helyezett mohácsi művésztanár ügyében újabb kisgyermekeket hallgatott ki a rendőrség a napokban; a gyanú szerint az ő sérelmükre is szemérem elleni erőszakot követett el a pedagógus.

MTI Világ

Tiltakoznak Bécsben a romák elleni erőszak miatt

A magyarországi cigányok ellen elkövetett támadások beszüntetését és a megkülönböztetés felszámolását követelték annak a tiltakozásnak a résztvevői, amelyet különböző társadalmi és roma csoportok támogatásával szerveztek csütörtök estére Bécsben.

MTI Világ

Az EU aggódik a romák elleni támadások miatt

Mély aggodalmát fejezte ki a roma közösség tagjai ellen "Magyarországon és más európai uniós tagállamokban" a közelmúltban elkövetett támadások miatt Vladimír Spidla, az Európai Bizottság esélyegyenlőségi felelőse.

Helyi érték

Lincshangulat Rómában: románokra támadtak egy bárban

Megvertek négy románt vasárnap este egy római bárban, annak a parknak a közelében, ahol egy nappal korábban feltehetően két, szintén román állampolgárságú bevándorló megerőszakolt egy 14 éves lányt – számolt be olasz sajtóhírekre hivatkozva a Krónika.

1
18 19 20 21 22 23 24

A címlapról ajánljuk