hvg.hu Világ

Az ellenzék szerepelt jobban a koszovói választáson

Az exit pollok eredménye szerint az eddig kormányzó Koszovói Demokrata Párt (PDK) a harmadik helyen végzett a koszovói előrehozott választáson. A két ellenzéki erő, a Koszovói Demokrata Liga és a Vetevendosje 30-30 százalék körüli végeredményre számíthat. A PDK jelenleg 22 százalékon áll.

hvg.hu Világ

Fölényes győzelmet aratott Zelenszkij pártja Ukrajnában

Az exit pollok szerint az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij vezette Nép szolgálója párt fölényes győzelmet aratott a vasárnapi parlamenti választáson, és az is elképzelhető, hogy abszolút többséget szerzett a 450 fős törvényhozásban.

hvg.hu Világ

Egyelőre kudarcos a finnországi feltétel nélküli alapjövedelem-kísérlet

Javult az emberek életszínvonala, azonban ez nem sarkalta az érintetteket az álláskeresésre – ez a fő következtetése 2017-ben kezdett finnországi alapjövedelem-kísérletet értékelő előzetes tanulmánynak. A beszámoló akkor jelent meg, amikor az olasz kormány áprilisban akarja indítani a maga alapjövedelem-programját, és az ellenzők ott is attól tartanak, az ingyenpénz nem hozza meg az emberek munkakedvét.

hvg.hu Világ

Európa örül a demokraták sikerének

A vezető európai politikusok ugyan megkönnyebbüléssel vették tudomásul, hogy a demokraták többséget szereztek az amerikai kongresszus alsóházában, ám nem számítanak arra, hogy rövid távon gyökeresen megváltozna az USA bel- és külpolitikája. A populisták Trump győzelmeként értékelik a voksolás eredményét. .

Németh András Világ

A bajorok azt üzenték, elegük van a nagykoalícióból

A bajorországi választási eredmény azt mutatja, hogy megállt, vagy legalábbis lelassult a jobboldali radikális populista párt, az Alternatíva Németországért (AfD) előretörése. A zöldek látványos megugrása pedig arra utal, hogy a baloldalon is van alternatívája a fősodorhoz tartozó pártoknak. A DW hírportál szerint pedig az is igaz, hogy ismét kiderült, a német lakosságnak már nagyon elege van a két hagyományos óriáspárt, a CDU/CSU, illetve a szociáldemokraták (SPD) országos szintű koalíciójából.

hvg.hu Itthon

Szivárognak az első becslések, de a hivatalos eredmények tovább csúsznak - percről percre

Folyamatosan csúsztatják a választási eredmények közlését, miután az NVI által ígért fél tízes időpontig sem sikerült megoldani, hogy befejezzék a szavazást. A legújabb célidőpont: 10.30. Közben érkeznek az első becslések a pártoktól. Úgy tűnik, vidéken a Fidesz nagyon erős, Budapesten azonban több körzetet elveszít. A jelek szerint az ellenzék széthúzása a kormánypárt kezére játszott. Kövesse az eseményeket, valamint az eredmények alakulását a hvg.hu-val!

hvg.hu Gazdaság

A Lego már Barbie sarkában van

A Lego tavaly nagyot ment, de nem tudta megelőzni a Barbie babákat gyártó Mattelt, amelynek bevétele ugyan enyhén visszaesett, de így is elérte az 5,46 milliárd dollárt, ami 80 ezerrel több, mint a Legóé. A játékgyártók sorában a Hasbro a harmadik, szintén ötmilliárd dollár feletti éves árbevétellel.

hvg.hu Sport

A remek kezdés után gyengébb napjuk volt a magyaroknak Rióban

Kapás Boglárka 400 gyorson negyedik helyet szerzett, Hosszú Katinka pedig jó idővel jutott a döntőbe 100 háton. A férfiak 200 méteres gyorsúszásában vegyes lehet a szájízünk, 100 női mellen pedig Sztankovics Anna nem jutott az első 16 közé. Két sportlövőnk búcsúzott, így jártak a pingonzgozók. Pattanytús Ádám és Lovas Petra és Póta Georgina is, majd egyéni összetettben Kovács Zsófia szertornász, illetve teniszben Babos Tímea és Jani Réka. Kövesse velünk élőben a riói olimpia második versenynapját!

MTI Sport

Az ellenfelek szerint is csodálatosan úszott Hosszú

Az ezüstérmes amerikai Maya Dirado és a harmadikként célba csapó spanyol Mireia Belmonte Garcia szerint is csodálatos úszást mutatott be a világcsúccsal olimpiai bajnok Hosszú Katinka 400 méter vegyesen, a riói játékok szombati napján.

MTI / hvg.hu Sport

Álomrajt Rióban, két arannyal kezdtünk

A tegnapi éjszaka folyamán még az is megesett, hogy Magyarország állt az olimpiai éremtáblázat élén. A párbajtőröző Szász Emese, úszásban 400 méter vegyesen pedig Hosszú Katinka révén két aranyéremmel kezdtük riói olimpia első, szombati versenynapját.

Horn Andrea (Rio de Janeiro) Sport

"Hét éve ez jár a fejemben" - Hosszú Katinka első nyilatkozata

Hosszú 4:26.36 perces, hatalmas világcsúccsal nyert aranyérmet 400 méter vegyesen. Az "Iron Ladynek" ez volt az első olimpiai érme, míg a magyaroknak a 170. olimpiai győzelme. A bajnoknő arról beszélt, milyen hosszú ideje készült minderre.

MTI Sport

Az Atlético visszaelőzte a Real Madridot

Megint az Atletico Madrid üldözi kedvezőbb helyzetből a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Barcelonát. A katalánok meccsa ma fél 9-kor kezdődik. Eredmények.

hvg.hu/MTI Vállalat + Vezető

A kkv húzza az Erste szekerét

Nyereségessé vált az Erste Group, amit nagyban a kis- és közepes vállalkozásokat segítő üzletágnak köszönhető. Magyarországon csak kevésbé veszteséges, mint egy éve.

1 2 3 4 5
Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Keresik a rendőrök a trolin gyereket megütő és rángató férfit

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

Egy kis őssejttapasz, némi biotinta, és máris kész a minivese

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával