hvg.hu Itthon

Helsinki a Stop Sorosról: Ez mindennel ellentétes, amit jogállamnak vagy európai értéknek nevezünk

A javaslatot, ha elfogadják, tényleg önálló büntetőjogi tényállás lehet a jogellenes bevándorlás szervezése. A törvény azt is kimondaná, hogy elfogadhatatlan a menedékkérelme annak, aki olyan országon keresztül érkezett Magyarországra, ahol már nincs kitéve üldözésnek vagy "ha abban az országban, amin keresztül Magyarországra érkezett, a megfelelő szintű védelem biztosított".

Seres László Itthon

Seres: Rendszerszintű fenyegetés

Ne finanszíroztassuk többé az európai adófizetőkkel ezt a korrupt, diszfunkcionális és mélyen etatista vircsaftot. Vélemény.

- esel - Nyüzsi

Szanyi non coronat

A civilek legalább tudják, mit akarnak. Szanyi kapitány még azt sem.

Bicsérdi Ádám Kult

"Lengyelországot sokkolta a magyar-orosz közeledés"

Ha egy a világot járó, neves kultúrdiplomata azt mondja, hogy Európa jelenleg egy lusta, jóllakott állatra hasonlít, akkor arra érdemes odafigyelni. Krzysztof Zanussi most inkább mint európai gondolkodó, és nem mint filmrendező érkezett Budapestre, ahol gondolatébresztő előadást tartott a kontinens válságos állapotának okairól és lehetséges gyógymódjairól. Az előadás másnapján beszélgettünk a lengyel művésszel, aki elkeserítőnek tartja, hogy Magyarország politikai szövetséget köt Putyin Oroszországával, és aki szerint Európát épp a posztszovjet államok menthetik meg a perifériára szorulástól.

hvg.hu Plázs

50 hely Európában, amit látnod kell életben

Egy újabb lista a legjobb európai helyekről. Ezúttal a Business Insider jött ki egy 50-es összeállítással. Az azon szereplő helyeket szerintük mindenképp látnunk kell. Végignézve a fotókat: igazuk van. És naná, Budapest is szerepel köztük.

Tallián Miklós Vélemény

A kormányt nem a pénzvilág, a matek győzi le

A szabadságharcos retorika képtelen leírni, ami most Magyarországon zajlik. A kormány nemcsak az unió írott szabályait hágta át, de az íratlanokat is. Operába sem tilos a törvény szerint mankiniben menni, aki megteszi, mégis érezni fogja a következményeket.

Folk György, Farkas Zoltán Gazdaság

Satuba fogták Orbán Viktort nyugati partnerei

Satuba fogta az Európai Bizottság és több befolyásos külföldi politikus Orbán Viktor kormányfőt, megelőlegezve, hogy a legutóbb elfogadott törvények sértik az uniós jogot. Szankciók bevetésére csak a frontvonalak bemerevedése esetén kerülhet sor.


A címlapról ajánljuk