MTI Világ

Lefejezett egy nyelvtanárnőt egy lengyel könyvtáros

Európai elfogatóparancsot adtak ki a harmincas éveiben járó férfi ellen, aki a hírek szerint a fiktív sorozatgyilkos, Hannibal Lecter csodálója. Az ókori költészetről tartott előadásokat, amelyeket vérfagyasztó fotókkal illusztrált, és szamurájkardokat gyűjtött.

hvg.hu Itthon

Körözött magyarokat fogtak el Máltán

Szeptember közepén adtak ki európai elfogatóparancsot apa és fia ellen. A gyanú szerint a két férfi súlyosan megsebesített egy embert, amikor két család összeverekedett.

hvg.hu Gazdaság

Otthonról is elvitethetik a Mol-vezért a horvátok?

Zajlik a jogi értelmezés Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója "kiadatásának" ügyében. Szakértők szerint ideig-óráig még húzhatják az időt a magyar hatóságok Hernádi ügyében, de a Mol-vezérnek végül el kell mennie egy horvátországi kihallgatásra. Ellenkező esetben a horvátok uniós tagállamként elfogathatják.

MTI Világ

Mol-ügy: kiadhatnak európai elfogatóparancsot a horvátok

A július 1-jei európai uniós csatlakozásával Horvátországnak lehetősége nyílt európai elfogatóparancs kiadására - nyilatkozta Lattmann Tamás nemzetközi jogász pénteken azzal kapcsolatban, hogy a horvát ügyészség csütörtökön kezdeményezte Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatójának kihallgatását.


A címlapról ajánljuk