-gy- Gasztro

Gasztro trendek 2015

Helyi, helyben termesztett, fenntartható, egészséges, természetes - ezekkel a kulcsszavakkal operálnak a tengerentúlról érkezett idei profi gasztro előjelzések. De a sokszínűség jegyében helyet kérnek maguknak másféle gasztro jóslások is a globális kávézaccból.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Magyar Medvetalp

Ennyit fialt az illiberális állam: nincs vásárlás vasárnap. Nem lesz ez fenntartható, ha ennyien szívnak ilyen kevesek kedvéért. Biztos erre célzott Áder János is.

MTI Világ

Időzített bomba lehet Sanghaj

Sanghaj lakosságának növekedése komolyan veszélyezteti a kelet-kínai metropolisz környezetének fenntarthatóságát – derül ki egy friss jelentésből.

hvg.hu Gazdaság

Pánikoljunk a nyugdíjak miatt?

Ha belegondolunk, hogy milyen ütemben öregszenek el a társadalmak, akkor könnyen megijedhetünk a fenntarthatatlan nyugdíjak miatt, számos tényező akad ugyanakkor, ami javít a helyzeten. Aggódjunk vagy felesleges pánikolni?

hvg.hu Gazdaság

Oldja meg a karácsonyt okosba'

Unja a huszadik fekete zoknit? Elege van a karácsonyi tolongásból és a plázákból? Szeretne pénztárcát kímélő megoldással ajándékot adni szeretteinek, és közben még környezettudatos is maradna? Akkor önnek találták ki a "barterkarácsonyt": otthon megunt tárgyai másoknak talán hasznosak. És viszont. A csereberélt cuccok mellett az alternatív megoldások listáján az élményajándékozás az utóbbi évek egyre erősödő trendje.

hvg.hu Gazdaság

Csak idő kérdése, hogy bebukjuk a nyugdíjakat

A jelenlegi állami nyugdíjrendszer fenntarthatatlan. Egy dolog ezt beismerni, és egy másik dolog meghozni a szükséges, ámde népszerűtlen intézkedéseket. Érdekes lesz, hogy a politikusok hogyan viszonyulnak a kérdéshez hosszú távon – írja a Pénzügyi Szemle Online blogja.

hvg.hu Ingatlan

Nagyon sokat lehet spórolni a műszaki felújítással

A kereskedelmi ingatlanok műszaki rendszerének teljes körű felújításával jelentős összegeket is megtakaríthat a tulajdonos és ezáltal a bérlők is, a beruházott összegek pedig néhány éven belül meg is térülhetnek. A CA Immo által kidolgozott kritériumokat; a CAST, magyarul; CA Immo Fenntarthatósági Rendszert azzal a céllal vezették be, hogy néhány éven belül a teljes portfolió megfeleljen a fenntarthatósági feltételeknek.

hvg.hu Gazdaság

A magyarokat nem érdekli a fenntarthatóság

Azt hihetnénk, leginkább a gazdag amerikaiakat és európaiakat foglalkoztatja a fenntarthatóság, a klímaváltozás, és a zöld megoldások, miközben a fejlődő országokban élő emberek elsősorban a gazdasági növekedéssel vannak elfoglalva. Egy friss kutatás azonban arra mutat rá, hogy ennek pont az ellenkezője lehet igaz. A felmérés szerint ráadásul a magyarok úgy szennyezik a környezetet, hogy még bűntudatot sem éreznek miatta.

hvg.hu Tech

Hogyan spóroljunk az energiával a munkahelyen?

Életünk során annyi időt töltünk a munkahelyünkön, hogy jóformán azt mondhatjuk, az a második otthonunk. A Zöldtér cikksorozatának második része az irodai életben megvalósítható környezetvédelmi tippeket sorakoztatja fel.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk