hvg.hu Kult

Programajánló pénteki VOLT-ozáshoz

Vegyes kínálatú nagyszínpad, balkáni ritmusok, progresszív elektronika és egy kis hiphop-reggae-dancehall-funk egyben. Fesztivál-kevert; ezt ajánljuk péntekre!

MTI Kult

Villamosmegállókban is élőzene szól a hétvégén

Változatos események várják a zenerajongókat szombaton és vasárnap a fővárosban és vidéken egyaránt: az olasz rockabillytől a magyar népzenéig a legkülönbözőbb dallamok hangzanak fel a zene ünnepén. A programsorozatban, amelyet idén a port.hu fog össze, 50 zenekar és előadó koncertezik, még a budapesti 4-6-os villamosok megállóiban is élőzene szól majd.

Egyéb

Zempléni Fesztivál 2009 (x)

37 helyszínen közel 50 koncert, színházi előadások, irodalmi műsorok, gasztronómiai élményvacsorák, kiállítások. Augusztus 7-étől 16-ig, tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Zempléni Fesztivált.

hvg.hu Kult

Patton mint keresztapa, avagy a Faith No More csendben zúz

A Sziget egyik nagy visszatérője lehet a Faith No More, amelyről valószínűleg még a legelszántabb híveik sem gondolták, hogy valaha össze fognak állni újra. Mike Patton annyira radikálisan más projektekben érdekelt és annyira nosztalgia-ellenes alkat, hogy ez kizártnak tűnt. És tessék.

Vétek György Gasztro

1100 év: információs éhkopp és pörköltszag

Ami tuti, az a pálinka. Meg természetesen bor, némi pörkölt, gulyás, grillezett hús, halászlé, kemencében sült lángos, rétes és marcipán. Ennyiből állna 1100 év magyar gasztronómiája?

hvg.hu Kult

Hogy tetszik a VOLT, a BalatonSound és a Sziget programja?

A nagy zenei fesztiválok évről-évre tömegeket mozgatnak meg Magyarországon is. A recesszió ellenére igyekeznek a szervezők, a három nagy, azaz a VOLT, a BalatonSound és a Sziget is maradandó emlékű nyarat tervez nekünk. De vajon kinek jön be a program? Nem unjuk még a régi hazai arcokat a színpadokon? És a nemzetköziek? A, vagy C-kategória? Beszéljük meg?

hvg.hu Gasztro

Mi kerül a magyarok asztalára?

Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend harmadszor rendezi meg a Magyarok Nagy Asztala elnevezésű gasztronómiai fesztivált.

Egyéb

Nova Rock 2009 (x)

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre, a szomszédos Nickelsdorf-ban a Novarock fesztivál. Ahogy eddig minden évben, most is illusztris fellépőket láthatunk a színpadon június 19. és 21. között.

MTI Kult

Kezdődik az Egyetemi tavasz Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói számára kiírt fotópályázat anyagából rendezett kiállítással elkezdődik hétfőn a hatodik Egyetemi tavasz május 15-ig tartó programja a csongrádi megyeszékhelyen.

hvg.hu Shake

Megkezdődött a 2009-es péniszfesztivál

A Kanamara Matsuri (az acél fallosz fesztiválja) egy évente megrendezett shinto termékenységi fesztivál a Japán Kawasakiban. Az esemény legfontosabb része minden évben április első vasárnapjára esik, ez idén az ötödik napja volt a hónapnak.

Shake

Paradicsomdobálás, majometetés és meztelenkedés - videóval

Az emberek igen találékonyak, amikor egy kis vidámságról van szó, lelkesek, ha babonákat, hiedelmeket kell megdönteni. Világszerte a legkülönfélébb indokokat használják fel, hogy paradicsommal dobálhassák egymást, pucéron birkózhassanak vagy sajtot guríthassanak le a hegyoldalról.

MTI Kult

Glastonbury: válság van, de legalább szóljon a zene

Negyven fellépőt terveznek a Glastonbury fesztivál szervezői jövőre, a rendezvény kezdetének 40. évfordulójára. Olyanokról van szó, akik reprezentálják az elmúlt négy évtized zenéjét. Nevek egyelőre nem hangzottak el, igaz, még az idei fesztivál fellépőiről sem lehet sokat tudni.

1
43 44 45 46 47 48 49

A címlapról ajánljuk