eduline.hu Karrier

Reális-e a nettó 188 ezres kezdő fizetés?

Azok az egyetemisták és főiskolások, akik még nem ismerik a munkaerő-piaci viszonyokat, irreálisan magas bérigényeikkel jellemzően elrugaszkodnak a valóságtól – derül ki egy, az Educatio Kft. által végzett kutatásból.

hvg.hu Gazdaság

Ennyit keresnek a magyar rendvédelmisek

A Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu oldal legutóbbi felmérésében a rendvédelmi dolgozók béreit hasonlította össze szlovákiai és csehországi kollégáikéval.

hvg.hu Itthon

Népszabadság: egymillióval csökkenthetik Szijjártó és Budai fizetését

Júniustól csaknem egymillió forinttal csökkenhet Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő jelenleg kétmillió fölötti fizetése - írja a Népszabadság. A parlament hétfőn kezdi meg a képviselők javadalmazásáról szóló törvénymódosítás tárgyalását, és azt várhatóan még májusban megszavazzák.

MTI Karrier

Hol keresnek a legtöbbet az országban?

Munkavállalói korcsoportok szerint a 25-34 év közöttiek havi átlagjövedelme a legmagasabb, 246 ezer forint, őket átlagosan 242 ezer forinttal a 35-44 év közöttiek követik - közölte a Workania által működtetett www.fizetesek.hu egy internetes bérfelmérés alapján.

hvg.hu Karrier

Mennyivel keresnek többet a férfiak? – felmérés

A férfiak bére átlagosan 25 százalékkal több mint a nőké - derül ki egy friss internetes felmérésből. A két nem átlagkeresete közötti eltérés munkakörönként és a pályán eltöltött évek számával változik.

MTI Gazdaság

A Rail Cargo Hungaria döntött a bérkompenzációról

A Rail Cargo Hungaria Zrt. menedzsmentje döntött arról, hogy egyszeri juttatással kompenzálja az adóváltozások miatt nettó keresetcsökkenést szenvedett dolgozóinak jövedelmét - tájékoztatta Kovács Imre elnök-vezérigazgató csütörtökön az MTI-t közleményben.

MTI Sport

NBA: 100 ezer dollárra büntették a Wizards tulajdonosát

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetői 100 ezer dollárra büntették meg a Washington Wizards elnökét, mert jogosulatlanul beszélt nyilvánosan az új kollektív szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokról.

MTI Karrier

A tanárok minden fillérnek örülnek

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint a pedagógusok ma olyan anyagi körülmények között élnek, hogy minden fillér béremelésnek örülnek - mondta Galló Istvánné elnök az elmúlt napok sajtóhíreire reagálva kedden az MTI-nek.

MTI Karrier

Nem tervez béremelést idén a magyar cégek 43 százaléka

A magyarországi vállalatok 45 százaléka tavaly sem emelt bért, és 43 százalékuk idén sem tervezi, ugyanakkor az idén bérfejlesztést végrehajtani szándékozók között is jelentős a szórás - derül ki a DGS Global Research és az Ernst and Young közös felméréséből.

hvg.hu Karrier

Hogyan tárgyaljunk okosan a fizetésünkről?

Miután megszületik a döntés, hogy felvételt nyertünk, a fizetés kérdése is előkerül. Ilyenkor sokan kínosan feszengeni kezdenek: vagy azonnal elfogadják a felkínált fizetést, vagy keveset kérnek, mert nem akarnak drágának látszani. Mások a valóságtól elrugaszkodottan jóval többet kérnek, mint amennyit az adott munka ér. Tanácsok az Énmárka című könyv szerzőjétől!

Vélemény

A köz ellenőrizze a fejesek bérét és jutalmátl!

Nyilvánosságra került az állami-önkormányzati cégvezetők fizetése. Leszögezendő: a közszolgálati intézmények és közcégek vezetői, magas rangú beosztottjai mindig és mindenütt jóval többet keresnek az átlagembernél. Nem a magas fizetés a gond. Hanem, hogy azt – a versenyszektorral ellentétben – igazi teljesítmény-és minőségellenőrzés, az ügyfél-elégedettség felmérése nélkül, alanyi jogon, politikai zsákmányelven folyósítják.

hvg.hu/MTI Itthon

Vezetői fizetések: dugdossák és elfelejtik?

Bár nagy vihart kavart, úgy tűnik, sok cégnél nem veszik figyelembe az állami és önkormányzati cégek vezetői fizetésének nyilvánosságra hozásáról szóló kormányrendeletet. Tudunk helyekről, ahol szakértők segítségét is igénybe vették, ám eddigi tapasztalataink szerint sok cégnél nem tartották remegő ujjukat a billentyűzeten szeptember 15-én reggel.

MTI Gazdaság

Thaiföldi szinten a kelet-európai fizetések

Az Európai Unió keleti bővítése után öt évvel még mindig nagyon eltérnek a bérek és fizetések a régi és az új tagországokban. A svájci UBS nagybank összeállítása szerint Nyugat-Európában az alkalmazottak nominálisan átlagosan háromszor annyit keresnek, mint például a román vagy a bolgár dolgozók. Eközben az árak - egy reprezentatív árukosár szerint - átlagosan csak 35 százalékkal alacsonyabbak a keleti tagországokban, mint nyugaton.

MTI Itthon

Bajnai csökkenti az állami cégek vezetőinek fizetését

Bajnai Gordon azt kérte a nemzeti vagyonkezelőtől, hogy 50 százalékkal csökkentse az állami tulajdonú társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíját; a miniszterelnök hétfőn, a parlamenti ülés előtt tett sajtónyilatkozatában azt is kérte, hogy a vagyonkezelő a menedzser vezetők fizetését havi kétmillió forintban maximálja.

1
5 6 7 8 9 10 11
Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Van, amire jobb egy mesterséges barát, mint a szülő?

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Amikor bekapcsolja telefonján a GPS-t, jusson eszébe: adatai máshoz is eljuthatnak

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Orbán miniszterelnöki rekordot döntött

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

Huszonnégyen hunytak el lakástűzben a mostani fűtési szezonban

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával