MTI Gazdaság

A vártnál kevesebb új munkahely jött létre Amerikában

A vártnál kevésbé, 120 ezerrel nőtt a mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma márciusban az Egyesült Államokban - derül ki az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken publikált adataiból. Elemzők 203 ezer fős bővülést vártak a februári 240 ezres növekedés után.

hvg.hu Gazdaság

A rossz magyar példa egész Európát besározhatja

Külön fejezetet szentel a rossz magyar példa bemutatására legújabb jelentésében az Európai Gazdasági Tanácsadó Csoport. A beszámoló szerint nem túl jók a kilátásaink, a kormány intézkedései ugyanis nem kezelik a magyar gazdaság alapvető problémáit, sőt még ronthatnak is a helyzeten. A szakértők szerint a magyar gazdaságpolitika kihágásai egész Európának árthatnak.

MTI Karrier

A magyarok töltik a legrövidebb időt munkával az EU-ban

Az EU 27 tagállamában az emberek átlagosan 34,5 évet töltenek munkával az életükből, a svédek dolgoznak a leghosszabb ideig, 40,1 évig, míg a magyarok a legkevesebb, 29,3 évig - a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kimutatása szerint, amely az Eurostat DWL (a munkával töltött élethossz) mutatója alapján készült.

MTI Gazdaság

Elemzők: nem lesz egyhamar kevesebb munkanélküli

A nemzetgazdasági tárca a foglalkoztatottak 17 hónapja tartó bővülése alapján hosszú távú javuló tendenciát feltételez a munkaerőpiacon, az MTI-nek nyilatkozó elemzők azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a javulás lassú lesz, a munkanélküliség érdemi csökkenésével az idén még nem számolnak.

MTI Karrier

Minimálisan csökkent a munkanélküliség

A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.

MTI Gazdaság

KSH: 10,6 százalékos a munkanélküliség

A foglalkoztatottak létszáma 2011. szeptember-novemberben 3 millió 870 ezer fő volt, 42 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

MTI Gazdaság

Rekordmértékű a foglalkoztatottság Németországban

Németországban minden korábbinál magasabbra emelkedett a foglalkoztatottság tavaly, a statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn megjelent adatai szerint a 82 milliós országban több mint 41 millióan dolgoztak 2011-ben. Az idén pedig a Süddeutsche Zeitung beszámolója alapján egyedül az adó- és járulékfizetési szabályok változásának hatására éves szinten 160 euróval emelkedik az átlagjövedelem.

MTI Gazdaság

KSH: stagnált a foglalkoztatottság

Az idei év első kilenc hónapjában 32 ezer fővel többen dolgoztak a vállalkozási szektorban, mint egy évvel korábban. A nemzetgazdaság egészében - a legalább 5 fős vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél - az alkalmazásban állók létszáma átlagosan 2 millió 691 ezer fő volt január-szeptemberben, hajszálnyival kevesebben, mint tavaly ebben az időszakban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

MTI Gazdaság

Alig nőtt az amerikai foglalkoztatottság

A vártnál kevésbé nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban októberben, a munkanélküliség viszont árnyalatnyit csökkent - derül ki az amerikai munkaügyi minisztérium pénteken ismertetett adataiból.

MTI Gazdaság

KSH: nem csökken a munkanélküliség

A harmadik negyedévben 33 ezerrel (0,87 százalékkal) többen dolgoztak Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, így a foglalkoztatottak száma 3 millió 856 ezer volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A munkanélküliek száma azonban lényegében nem csökkent.

MTI Gazdaság

Magas lesz a munkanélküliség az elemzők szerint

Idén továbbra is magas maradhat a munkanélküliség, az egyetlen biztató részlet azonban, hogy emelkedett a foglalkoztatottság a május-júliusi időszakban - kommentálták elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn publikált munkaerő-piaci adatait.

MTI Karrier

KSH: stagnáló foglalkoztatottság

A vállalkozásoknál foglalkoztatottak április létszáma 37 900-zal haladta meg az egy évvel korábbit, míg a költségvetési szektorban alkalmazott állomány 36 400 fővel csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Fürjes Judit Vélemény

Osztolykán Ágnes: „Mélyítik a szakadékot romák és nem romák között”

Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője több ponton bírálta Orbán Viktor és Farkas Flórián néhány napja aláírt megállapodását, amely többek között előirányozza, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli romát vonjanak be a munkaerőpiacra. Attól tart – mondta el a hvg.hu-nak –, hogy csak azok fognak támogatásban részesülni, akik „kegyeltjei” az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökének.

MTI Itthon

Roma származású fiatalokat vár soraiba a rendőrség

Jó tanulmányi eredményeket elérő roma fiatalok állhatnak rendőrnek tanulmányaik befejezése után Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a megyei rendőr-főkapitányság pályázatára középfokú oktatási intézmények nappali tagozatos, első, második vagy harmadik évfolyamon tanuló diákjai jelentkezhetnek - tájékoztatta a főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szegő Iván Miklós Tech

Tippek, trükkök: hogyan csinálják a norvég nők?

Mit kéne ahhoz tenni, hogy a nők nagyarányú foglalkoztatása közben a gyerekszám ne csökkenjen egy fejlett nyugati országban? Mi a titkuk a norvég nőknek? Esetleg a norvég férfiaknak? És egyáltalán, mit tud ez az északi ország, amit megtanulhatunk tőlük?

Lukács Andrea Karrier

Megoldás a munkanélküliségre: kinek diktálhat Brüsszel?

Megvan a válasz a munkanélküliség megfelezésére és a teljes foglalkoztatottság megteremtésére – véli az Európai Bizottság, és konkrét intézkedések programcsomagjával próbálja ezt a tagállamok figyelmébe ajánlani. De vajon átültethető-e a legfőbb elem, a foglalkoztatási rugalmasságot és biztonságot egyszerre ígérő flexicurity-elmélet a gyakorlatba a sokszínű Európában?

MTI Gazdaság

Költségvetési Tanács: 60 százalék fölé lehetne vinni a foglalkoztatottságot

Ha 400 ezer fővel bővülne a foglalkoztatotti létszám Magyarországon, akkor a foglalkoztatottsági ráta meghaladná a 60 százalékot, és 2014-re Magyarország megközelítené az Európai Unió élvonalában lévő Svédország foglalkoztatási rátáját - olvasható a Költségvetési Tanács (KT) legfrissebb tanulmányában, amelyben azt vizsgálja, hogyan érhető el a költségvetési törvény javaslatában kitűzött 400 000 fős foglalkoztatásbővülés 2014-ig a jelenlegi demográfiai adottságok mellett.

1 2 3 4 5 6 7
Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt

Azt hitték a rendőrök, bajban van a sofőr, de egészen más kép fogadta őket

Azt hitték a rendőrök, bajban van a sofőr, de egészen más kép fogadta őket

Románia kész befogadni Máltán kimentett menekülteket

Románia kész befogadni Máltán kimentett menekülteket

Két huszonéves fiatal halt meg hajnalban a Váci úton

Két huszonéves fiatal halt meg hajnalban a Váci úton

Ingyen próbatermet kaphat a Tankcsapda Debrecentől

Ingyen próbatermet kaphat a Tankcsapda Debrecentől

A komoly összecsapások miatt visszaállította a korlátozásokat az indiai kormány Kasmírban

A komoly összecsapások miatt visszaállította a korlátozásokat az indiai kormány Kasmírban

Felfoghatatlan összeg ment el eddig határvédelemre

Felfoghatatlan összeg ment el eddig határvédelemre

Szkennelték egy brit bevásárlóközpont látogatóinak arcát, de erről senkinek sem szóltak

Szkennelték egy brit bevásárlóközpont látogatóinak arcát, de erről senkinek sem szóltak

Felpörgött oroszlánok okoztak riadalmat Szegeden

Felpörgött oroszlánok okoztak riadalmat Szegeden

Zsiráf született a veszprémi állatkertben

Zsiráf született a veszprémi állatkertben

Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

Vezetni szeretett volna, ezért elvitt egy nyitva hagyott autót

A címlapról ajánljuk