hvg.hu Itthon

Teréz körúti robbantás: több mint 300 bejelentés van már, egy nő is jelentkezett

A Teréz körúti robbantás ügyében 320 bejelentés érkezett a rendőrségi zöld számra, és 160 kamerafelvételt foglaltak le. Az elkövető felkutatásához létrehozott oldalra 18 videó-, illetve képfelvételt töltöttek fel. A bejelentések folyamatosan ellenőrzik a rendőrséggel közösen, illetve elemzik a kamerák felvételeit – közölték a Központi Nyomozó Főügyészségtől csütörtökön.

hvg.hu Élet+Stílus

Csúcson pörög a retró: megint divat a fotótapéta

A 80-as években, de még a 90-es években is jellemzően a panellakások nappaliján díszelegtek a főként erdőt és más tájképeket ábrázoló, egész falat beterítő, nem egyszer mérsékelten precízen ragasztott fotótapéták. Most megint visszatértek, de végre olyan gyönyörűek és ízlésesek, ahogy annak idején kellett volna lenniük.

hvg.hu Élet+Stílus

Önként ment az utcára hajnalban 3200 meztelen kék ember - fotók

A New York-i Spencer Tunicknek finoman szólva sem újdonság, ha meztelen testeket lát, akkor sem, ha éppenséggel több ezer pucér emberről van szó. Meztelen tömegek fotózására specializálódott ugyanis, Mexiko Citytől Sydneyig több ilyen projektje volt már. Az angliai Kingston upon Hull városában 3200 ember vetkőzött le a kérésére. Ezen a helyszínen annyi plusz volt, hogy minden egyes modell vállalta azt is, hogy ruhátlan testét tetőtől talpig kékre fessék.

Stiller Ákos Nagyítás

Pride: Orbán fülét megnyalták a kamionon

A felvonuláson - amelyet "Velünk teljes!" mottóval hirdettek meg -, hat, szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített nyitott platójú kamion indult el a Hősök teréről. Az emberek a kamionokon illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekeltek és táncoltak a dübörgő zenére. A menet útvonalán lévő teraszok nem zártak be, a járókelők videókat készítenek a menet résztvevőiről. A felvonulást nem zavarta meg semmiféle atrocitás.

Molnár Csaba Vállalkozás

A kamerák Stradivariját építi egy kiugrott agrárgépész Nyíregyházán

A posztszocialista hiánygazdaság olyan iparágban "nevelt ki" egy magyar világsztárt, ahol első látásra nem sok keresnivalója egy nyíregyházi műkedvelő fotós agrárgépésznek. Soltész István azonban, miután felhagyott egy helyi halászati telep vezetésével, síkfilmes nagy formátumú kamerák építésébe kezdett. Az elsőt "csak" azért építette, hogy neki is legyen, ma már több mint 110 kameráját használják a világ minden táján – pedig egy évet is várni kell a megrendelés teljesítésére.

Dercsényi Dávid Itthon

Amikor BKV-buszokon zajlott a világtörténelem

Örök emlék lett az a nap egy budapesti spanyol nőnek, amikor a magyar kormány konvojban elszállította a menekülteket a budapesti tranzitzónákból az osztrák határra. Az itt készült képek Pulitzer-díjat értek fotográfusoknak, a spanyol nő pedig elmondta nekünk, az egész hátterét – így, háromnegyed év távlatából is hátborzongató ami történt.

hvg.hu Sport

Fotók: Mémmé lett a gatyára vetkőző Ronaldo

A Real Madrid emlékezetes fotót posztolt a Barcelona elleni, hétvégi győzelem után. Annyira retinába égett mindenkinek a kép, hogy egy-két nap alatt mém lett Ronaldóék ünnepléséből.

1
4 5 6 7 8
57

A címlapról ajánljuk