hvg.hu Kult

Nagy vitát váltott ki DiCaprio gyerekkori képe

Egy ártatlan, régi képnek indult, amellyel az egyik Facebook-oldal szerette volna a friss Oscar-díjas színészt ünnepelni. Ehelyett egészen más miatt lett népszerű a fotó.

hvg.hu Vállalkozás

Így trükközött fotósunk a kopaszokkal a vasárnapi boltzár miatt

Újabb látványmeccset vívtak a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazásról, ezúttal egy nyugdíjas, kopaszok és a szocialista párt képviselője voltak a küzdő felek. A bőrfejűek nemcsak ellenfeleiknek nem hagytak sok teret, de a tudósítók is csak komoly trükkök árán tudtak dolgozni. Nézzen vicces videót!

hvg.hu Nagyítás

2016 a zikavírus elleni harcról fog szólni? - Nagyitás-fotógaléria

Míg 2015 vírusa az ebola volt, addig 2016 a zikavírus elleni küzdelemről fog szólni? Főként a latin-amerikai régióban pánikot keltő kórokozót 1947 óta ismerik a tudósok, a világ figyelmét igazán csak a múlt év végén keltette fel. A WHO becslései szerint idén négymillióra emelkedhet a zikavírusos megbetegedések száma az amerikai kontinensen. A vírus a gyanú szerint mikrokefáliát, kóros kisfejűséget okoz a magzatoknál. Brazíliában tavaly október óta több mint négyezer ilyen csecsemő jött világra.

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

A HVG idei legjobb fotói: Erre az évre sokáig fogunk emlékezni

Putyin budapesti látogatása megadta az alaphangot, 2015 a diplomáciai botrányok éve volt. Mint ahogy a menekültválságé is, és ezzel együtt még sok mindennek az éve is volt 2015. A HVG fotóriportereinek legjobb képei közül válogattunk, akik el is mesélik, hogyan készült a kép, vagy miről maradtak le.

Szakszon Réka Plázs

Embermesékkel érhet véget a szelfik kora

Egy fotó az utcán, mellette egy rövid és ütős interjúrészlet, amit szorosan követ több ezer lájk és hozzászólás. Ismerős a képlet? A Humans of New York Facebook-oldalát több mint 16 millióan követik világszerte. Egyre több helyen veszik át az ötletet, már több száz Humans of oldal működik a világon. De mi áll a népszerűség hátterében?

Stiller Ákos - képszerkesztés Nagyítás

Flow: A tökéletes élmény

A flow a tökéletes élmény pszichológiája, melynek alapjait Csíkszentmihályi Mihály fektette le. Az optimális emberi létezést, az élmények pozitív aspektusát – az örömöt, a kreativitást, az élet teljes felvállalását nevezi áramlatnak. Ez a ritka szubjektív állapot rendszerint akkor jön létre, amikor valaki testi vagy lelki teljesítményét megfeszített akarattal a végsőkig fokozza. A pszichológus szerint az örömteli élet egyedi alkotás, a passzív fogyasztói lét nem kínál igazi boldogságot és elmélyülést. A tökéletes élmény alapja a „flow”, vagyis az a jelenség, amikor annyira feloldódunk egy tevékenységben, hogy minden más eltörpül mellette, az élmény maga lesz olyan élvezetes, hogy a tevékenységet bármi áron folytatni akarjuk, pusztán önmagáért – véli a kutató. A Pictorial Collective olyan magyar fotósok csoportja, akik hisznek benne, hogy tanúk és hírvivők. A szentendrei Ferenczy Múzeumban rendezett kiállításukon olyan alternatív életstratégiákat megvalósító személyekről és csoportokról készült fotóriportokat mutatnak be, akik átélik a„flow”-t hétköznapi élettevékenységeik során. A kiállítás január 10-ig megtekinthető.

MTI/hvg.hu Itthon

Fotók: fantasztikus volt a "Kék Hold" tegnap éjjel a Tiszánál

Azt nevezik Kék Holdnak, amikor egy hónapban kétszer van telihold, júliusban például 2-án és 31-én. Egy átlagos évben a Földről tizenkét teliholdat láthatunk, de ebben az évben tizenhármat. Az alábbi képeket Tiszaföldváron készítette az MTI munkatársa.

hvg.hu Plázs

Az ételfotó és a szelfi után itt az új instagramos őrület

Egyértelmű, hogy az unásig posztolt instagramos ételfotók kora lejárt, de kérdés, hogy mi jön gondosan megkomponált rántott hús, rizs, kovászos uborka csendéletek, esztétikai magasságokba emelt csirkepaprikások és a tányéron az aranymetszés szabályai szerint elhelyezett szalámis szendvicsek és paprikák után. A szelfi is meghaladottá vált volna? Nem egészen, mert a legújabb instagramos őrülettel egyszerre kiélhetjük a gasztrofotó és a szelfimegosztó vágyunkat.

hvg.hu Tech

40 éves tiltást oldottak fel a Fehér Házban

A Fehér Házba érkező látogatókat érthető módon egy igen hosszú lista fogadja arról, hogy mi minden tilos az épületen belül. Mostantól viszont az egyik legfontosabbat engedélyezték: mehet a fotózás.

1
5 6 7 8 9
57

A címlapról ajánljuk