hvg.hu Gazdaság

Amíg nyaral, a cégét könnyen megtámadják

Nyáron egyre többen viszik ki a munkájukat a szabadba, de nyaralásokon és utazás közben is gyakran előfordul, hogy távolról kell irodai ügyeket intézni. Sokan automatikusan rácsatlakoznak bármilyen elérhető publikus wifire, anélkül, hogy a legcsekélyebb biztonsági aggály merülne fel bennünk.

hvg.hu Tech

Ez a hackerek 10 legbiztosabb módszere

Az informatikai biztonsági programok kijátszása helyett a hackerek sokkal hamarabb jutnak hozzá a privát vagy éppen céges adatokhoz a felhasználók átverésünkkel – ez derül ki a biztonságtechnikai megoldásokkal foglalkozó Balabit felméréséből.

MTI Tech

Hackerek támadták meg a BBC oldalát

Több mint három órán keresztül elérhetetlenek voltak egy hackertámadás következtében csütörtökön a BBC internetes szolgáltatásai, köztük a hírportál és az iPlayer nevű internetes műsorvisszajátszó felület is - közölte a brit közszolgálati médiavállalat.

Hercsel Adél Plázs

Bukhatnak-e a hazai társkeresők akkorát, mint az Ashley Madison?

Az Ashley Madison-botrány mögött a társkereső oldal fenyegetőző, zsaroló magatartása állt, valószínűleg ez dühítette fel az adatokat nyilvánosságra hozó hekkereket is. A magyar társkereső oldalaknál ez a fajta magatartás ugyanakkor a könnyű lebukás miatt jóformán biztos öngyilkosság lenne, az adatok biztonságos tárolására ráadásul törvény és etikai kódex is ügyel. Kizárni persze náluk sem lehet hekkertámadást.

hvg.hu Gazdaság

Hatalmas hackerbotrány kerekedett az Egyesült Államokban

Két ukrán hacker tört be amerikai hírügynökségek rendszereibe, és onnan több, mint 100 ezer vállalati közleményt loptak el azok közzététele előtt. A hackerek az információkat amerikai tradereknek adták el, akik ez alapján vettek, illetve adtak el tőzsdei részvényeket.

1 2 3 4 5 6 7
14

A címlapról ajánljuk