hvg.hu Tech

Egyetlen kattintás, és élőben nézheti a világ hackertámadásait

A kiberháborúról nem hallunk annyit a híradókban, mint a terrorizmusról, pedig előbbi fenyegetés már hivatalosan is nagyobb veszélyként van kezelve az Egyesült Államokban, mint az utóbbi. Létezik egy oldal, amely az USA mellett az egész világ hackertámadásait mutatja, méghozzá élőben.

hvg.hu Tech

Reagált az Apple és a PayPal a hackertámadásra

Jó pár ausztrál felhasználó ébredt tegnap reggel arra, hogy túszul ejtették iOS-es eszközét. A háttérben egy hackertámadás állt, amely az Apple-t és a PayPalt is érintette.

MTI Világ

NATO-honlapokat blokkoltak a hackerek

Hackertámadás érte a NATO több honlapját, de nem volt hatása a katonai szövetség műveleteire - jelentette be vasárnap hajnalban egy brüsszeli szóvivő.

MTI Tech

Újra támadt az Anonymous Ukrajnában

Az ukrán külügyminisztérium elektronikus postája után most az állami vámszolgálat szervereit törte fel az Anonymous nemzetközi hackercsoport - hozta nyilvánosságra vasárnap az ukrán média.

MTI Világ

Megbénult a mindentlátó ügynökség, az NSA honlapja

Állítólag nem hackertámadás, hanem műszaki hiba miatt vált elérhetetlenné az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség honlapja. Közben tovább dúl a diplomáciai botrány, és már az amerikai külügyminisztérium is elismeri, hogy feszültséget okozott a szervezet tevékenysége.

MTI Tech

Kétmillió Vodafone-ügyfél személyes adatait nyúlták le

Személyes adatokat loptak el a Vodafone Deutschland ügyfeleitől. A cég rendszerét csak bennfentes ismeretek birtokában lehetett feltörni. Jelszavakat, PIN-kódokat, hitelkártyaadatokat és mobiltelefonszámokat nem szereztek meg a bűnözők.

hvg.hu Tech

Megtámadták a Vibert

Az ingyenes telefonálásra és üzenetküldésre használt egyik legnépszerűbb szolgáltatást a Szíriai Elektronikus Hadsereg hackerei próbálták meg bevenni. A fontosabb rendszerekig szerencsére nem jutottak el.

MTI Tech

Meghekkelték az Apple fejlesztői oldalát

Az oldalt múlt csütörtökön minden magyarázat nélkül lekapcsolták, majd vasárnap a cég a fejlesztőknek írott levelében beszámolt a hekkertámadásról.

1
5 6 7 8 9
14

A címlapról ajánljuk