hvg.hu Gasztro

5 tuti tipp bor-étel párosításhoz

Nem szerepel a hivatalos programban, de a VinCE-sek még rátettek egy lapáttal az ötödik nagy bor-show alkalmából, amelynek harmadik napját - március 2. - amúgyis gasztro vasárnapnak nevezték ki. Közkincsé tették Tara Devon O' Leary WSET diplomás sommelier, borszakértő tanácsait, ha a kóstolgatások nyomán a tökéletes étel-borpárosítások nyomába erednénk. Tara nem szívbajos, szerinte hagyjuk ezt a professzionistáknak. No stressz, itt az öt tipp.

hvg.hu Vállalkozás

Csillagászati összegbe kerülhet majd egy hamburger

Az Egyesült Államokban a marhahús kiskereskedelmi ára rekordközeli magasságokban található. Az árak jövőre és 2016-ban is tovább nőhetnek, ez pedig azt jelentheti, hogy egy hamburger hamarosan például annyiba fog kerülni, mint ma egy steak. A jó hír ugyanakkor az lehet, hogy a kínálat pár éven belül nőhet majd, így az árak is csökkenthetnek, rövid távon viszont drága marhahúsra kell felkészülnie az amerikai fogyasztónak.

-gy- Gasztro

Éhes vagy ma éjjel? Mit evett a Király?

Nincs más, aki holtában ennyire élő lenne. Úgy, hogy akár ő is kérdezhetné: Are you hungry tonight? S nem, nem tévesztettük el Elvis Presley egyik nagy slágerének kezdősorát.

hvg.hu Gasztro

Két Meki is bebukott Budán

Buda két forgalmas pontjáról is kivonul a Magyarországon több mint száz egységet számláló gyorséttermi lánc. A cég bevételkiesésre hívatkozik.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes téli savanyúság - recept

Ki mondta, hogy télen nem lehet befőzni? Ha valaki nyáron nagyon belejött a dologba, annak most sem kell lemondani róla, főleg savanyúság fronton. Az ünnepi sültek például kifejezetten kívánják az ilyesmit. Mondjuk, a cukkinit csalamádénak álcázva.

hvg.hu Karrier

Kirúgták, mert hamburgert adott egy hajléktalannak

Egy hamburgerrel kínált megy egy hajléktalant a McDonald's egyik dolgozója, aki azt állítja, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Leobardo Meza egy ideje aktivistaként is tevékenykedik, és azt akarja társaival elérni, hogy magasabb fizetést kapjanak Amerikában a gyorséttermi dolgozók. A főnöke tagadja, hogy ezért mondott volna fel neki.

hvg.hu Gasztro

“Megmondanám, ha undorító!”

Nem kellett egyetlen marhát sem levágni azért a hamburgerért, amit egy hónapja sütöttek ki Londonban. A hús ugyanis a Maastrichti Egyetem laborjában készült, amihez az élő szarvasmarha nyakából vett, úgynevezett szatellit sejteket speciális táptalajon, elektromos ingerekkel izomszövetté fejlesztettek. A tesztelők szerint a laborhús nem volt visszataszító, a magyarok ugyanakkor ódzkodnak a nem természetes hústól.

Tóth Sándor Gasztro

Hazafias BBQ és a Hősök Pohara

Katonákat, rendőröket, tűzoltókat etetnek, felhúzzák a nemzeti lobogót és délidőben eljátsszák a himnuszt. Küldetéstudat a grillcsirke és a sertésborda mellé.

M. László Ferenc Itthon

Mit is mondott Anyuka? – Egy magyar vidéki csoda féltett titkai

Magyarország legjobb pizzája, legjobb hamburgere, legjobb paradicsomos pacalja. Az utóbbi időben elhalmozzák dicséretekkel az ország egyik legkülönlegesebb vidéki éttermét. De mi a legszegényebb megye kellős közepén működő olasz-magyar vendéglő titka, hogyan lett a Sarok Presszóból az olasz séfek által is magasan jegyzett Anyukám Mondta. Hogy mondott-e bármit Anyuka, a cikkből kiderül, a felfedett titokból annyit elárulhatunk, hogy a sikerhez egy testvérpár konok minőségmániája kellett.

HVG Gasztro

Mi sül ki a laborhúsból?

Nem közönséges marhából készül az a hamburger, amit jövő hétfőn Mark Post, a Maastrichti Egyetem professzora süt ki Londonban: a beharangozó szerint a válogatott közönség a világ első lombikhúsát ízlelheti meg a bemutatón.

hvg.hu Gasztro

Bűvös hamburger teszt

A hamburger világkarrierje vitathatatlan, még ha olykor rossz hírét is keltik penészfoltok vagy lóalkatrészek okán. A Kárpátok büszke bércei sem bírták visszatartani, mára mi is húspogácsa nagyhatalom vagyunk. Így a legszigorúbb ítészek se halogathatták tovább, megadták magukat a kor parancsának: elkészült a Gault&Millau- Bűvös Szakács nagy hamburger tesztje.

hvg.hu Gasztro

Hamburgerzabálás a Millenárison

Ilyen még nem volt, de lesz. Június 21-23-án hamburger minden mennyiségben a budapesti Millenáris parkban. Verseny készítőknek és nagyevőknek, hajtás a Best of Hamburger díjra.

hvg.hu Gasztro

Miért nem rohad el a gyorséttermi hamburger?

A tartósítószerek hatására a burgeren sehol egy penészfolt, sehol egy gomba, ráadásul még csak romlott szaga sincs - így jellemzik a neten terjedő cikkekben és levelekben azokat a gyorséttermi hamburgereket, amelyek azt próbálják bizonyítani, hogy ezek az ételek lényegében műanyagból vannak. De tényleg így van? - teszi fel a kérdést az Urbanlegends.hu blog.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Összetörjük magunkat az okostelefon miatt

Összetörjük magunkat az okostelefon miatt

A 10. legnépszerűbb név lett a Mohamed az amerikai újszülötteknél

A 10. legnépszerűbb név lett a Mohamed az amerikai újszülötteknél

HVG 40: Indult a "világpiacosítás", Orbán odacsapott a "kommunista fészeknek"

HVG 40: Indult a "világpiacosítás", Orbán odacsapott a "kommunista fészeknek"

Elítélték a Hadházyt fellökő volt LMP-st

Elítélték a Hadházyt fellökő volt LMP-st

Hárman meghaltak és többen megsérültek egy floridai lövöldözésben

Hárman meghaltak és többen megsérültek egy floridai lövöldözésben

Meghalt egy magyar turista Malajziában

Meghalt egy magyar turista Malajziában

Kiderült, hogyan mentesíti Rácz Zsófiát a kormány a hatályos törvények alól

Kiderült, hogyan mentesíti Rácz Zsófiát a kormány a hatályos törvények alól

Ne nyomja meg a gombot, ha felugrik egy ilyen értesítés a böngészőjében

Ne nyomja meg a gombot, ha felugrik egy ilyen értesítés a böngészőjében

Minden érintett katasztrófától tart a kötelező beiskolázás miatt, de a kormány hajthatatlan

Minden érintett katasztrófától tart a kötelező beiskolázás miatt, de a kormány hajthatatlan

Martin Scorsese letarolta a Netflixet

Martin Scorsese letarolta a Netflixet

730 ezer olyan ember dolgozik ma Magyarországon, akinek el tudnák venni a munkáját a robotok

730 ezer olyan ember dolgozik ma Magyarországon, akinek el tudnák venni a munkáját a robotok

A címlapról ajánljuk