#hook

MTI Itthon

HÖOK: eredményesek voltak a hallgatók erőfeszítései

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) értékelése szerint eredményesek voltak a szervezetnek a felvételi keretszámok megváltoztatásáért tett erőfeszítései, amelyekkel a következő generációk érdekeit szem előtt tartva léptek fel.

hvg.hu Itthon

Kivonultak Navracsics beszédéről a német diákok

Most derült fény egy áprilisi fiaskóra: a magyar kormány politikája elleni tiltakozásul külföldi egyetemi hallgatók egy csoportja kivonult Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügy-miniszter beszédéről, amelyet egy budapesti nemzetközi rendezvényen tartott – adta hírül az Index.

MTI-OS Itthon

Tiltakoznak a rektorok a kézivezérelt rektorválasztás miatt

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) nem tartja elfogadhatónak a rektorválasztás eljárásának jelenlegi törvényi szabályozását, azt, hogy a rektorjelölt személyéről nem a szenátus dönt. A Magyar Rektori Konferencia egyhangúlag kéri a szabad rektorválasztás biztosítását, ezzel egyidejűleg támogatja a Fenntartói Testület létrehozását.

MTI Itthon

Megint fúj a HaHa a HÖOK-ra

A Hallgatói Hálózat (HaHa) továbbra sem fogadja el a hallgatói szerződést, véleményük szerint az elmúlt hónapban nem merült fel olyan új érv vagy tény, amely indokolná "a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ismételt pálfordulását".

MTI Itthon

Pénteken tárgyal a HÖOK Klinghammer ajánlatáról

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) pénteken tart rendkívüli közgyűlést arról, hogy elfogadhatóak-e a kormányzat által javasolt "felpuhított", a hallgatói szerződésre vonatkozó feltételek, ezt követően jövő szerdán ülhet össze újra a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetével (FDSZ) kiegészült felsőoktatási kerekasztal, hogy a három munkacsoportban kidolgozott tervezetekről tárgyaljanak - mondta a Napi Gazdaságnak Köröshegyi Péter, a HÖOK elnökhelyettese.

hvg.hu Itthon

HaHa: megalkuvás a HÖOK-elnök pálfordulása

A Hallgatói Hálózat nehezményezi, hogy Nagy Dávid HÖOK-elnök annak ellenére is részt vett a Felsőoktatási Kerekasztal ülésén, hogy korábban jelezte: testületileg távol maradnak a kerekasztaltól. A HaHa emiatt nem érti, Nagy hogyan képviselheti az ország hallgatóinak érdekeit.

MTI/Magyar Hírlap Itthon

Klinghammer: "a röghöz kötés kifejezést meg sem hallom"

A hallgatói szerződések pontos formájáról és tartalmáról még egyeztetne a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségével Klinghammer István, de a röghöz kötés szót nem hajlandó meghallani - többek között ez derül ki a felsőoktatási államtitkár Magyar Hírlapnak adott interjújából.

MTI Itthon

Hallgatói listák: megszólalt a HÖOK is

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) álláspontja szerint a hallgatók személyét és jogait tiszteletben kell tartani, senkit sem érhet hátrány neme, származása, politikai, vallási és világnézeti hovatartozása vagy szexuális beállítottsága miatt.

hvg.hu Itthon

"Bullshit": bekeményít a HÖOK is

Már semmilyen kormányzati ígéretnek nem hisz a HÖOK elnöke addig, amíg azt nem látja papíron, aláírva. Nagy Dávid egy pécsi hallgatói fórumon azt is megpedzette, hogy ha a tárgyalások továbbra is eredménytelenek lesznek a kormánnyal, újra az utcára viszik a diákokat.

MTI Világ

Csak feltételekkel tárgyalna tovább a HÖOK

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) akkor vesz részt a jövőben a felsőoktatási kerekasztal munkájában, ha annak fennállásáig nem változik a tárgyalt kérdésekben a jogszabályi környezet, kivéve a külön megegyezést. Erről a szervezet soproni közgyűlésén döntöttek szombaton.

MTI Itthon

Kiszáll a HÖOK a felsőoktatási kerekasztalból egy időre

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 16-i soproni közgyűlésén határoz majd a felsőoktatási kerekasztalon való további részvételről, addig a munkacsoportok ülésein nem vesznek részt - közölte a szervezet kedden.

MTI-OS Itthon

Beszól az Emmi az LMP-nek, a HÖOK-ot meg megdicséri

A kormány a felvételi eljárásban továbbra is 40 többletpontot biztosít a tartós nevelésbe vett, az árva, a fogyatékossággal élő jelentkezőknek. A hátrányos helyzetű fiatalok bekerülését, és tanulmányait számos ösztöndíj, felzárkóztató program segíti - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben.

hvg.hu Itthon

Rászállt az LMP a diáktüntetésre

Folytatni kell a diáktüntetéseket - írta hétfői közleményében az LMP. A párt közölte: részt vesz a hétfői hallgatói demonstráción. A Hallgatói Hálózat képviselője hétfőn reggel a KlubRádió műsorában arra kért mindenkit, hogy pártszínekben ne csatlakozzon a megmozdulásokhoz.

hvg.hu Itthon

Az ELTE-n éjszakáznak a hallgatók

Mindössze néhány száz métert tettek meg a diákok a Deák térről, a vonulás helyett inkább elfoglalták az ELTE BTK három termét. A hallgatók úgy döntöttek, ott éjszakáznak, de többen újra az utcára vonultak. Néhány percet eltöltöttek a Corvinus aulájában, a Színművészeti Egyetemen, majd néhány visszatértek az ELTE-re. Eközben az Éhségmenet tagjai Alkotmány utcánál demonstráltak.

MTI Itthon

"Pár forrófejű agitátor" - Hoffmann hivatala kibukott a tüntető diákokra

Ne zavarják a demonstrálók azokat a diákokat, akik szeretnének tanulni - írta az Emmi oktatásáért felelős államtitkársága, amely szerint elvárható, hogy a jövő értelmisége hivatalos keretek között fejezze ki véleményét. A közlemény szerint a tárca már teljesítette azokat a követeléseket, amelyekért a diákok hétfőn utcára vonulnak.

MTI Itthon

HÖOK-elnök: a röghöz kötés alaptörvénybe ütközik

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) nem tudott a hallgatói szerződés elemeinek tervezett, alaptörvényben történő rögzítéséről, továbbra is elutasítja a "kényszeren alapuló röghöz kötést" és kéri a felsőoktatást érintő cikkelyek visszavonását.

MTI Itthon

HÖOK: "gyáva és hazug" a hallgatói szerződés beemelése az alaptörvénybe

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szerint "gyáva és hazug" a hallgatói szerződés beemelése az alaptörvénybe. A parlamentnek pénteken benyújtott alaptörvény-módosítási javaslat alapján a felsőoktatási tanulmányok állami finanszírozásának törvényi feltétele lehet a későbbi magyarországi munkavállalás.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Segíteni indult szembe a forgalommal egy autós az M3-ason, szigorú büntetést kaphat

Segíteni indult szembe a forgalommal egy autós az M3-ason, szigorú büntetést kaphat

Gerendai: Most kezdjük azt remélni, hogy tényleg az alagút vége felé járunk

Gerendai: Most kezdjük azt remélni, hogy tényleg az alagút vége felé járunk

Révész: Merkelnek nincs igaza, a mai németek nem felelősek a holokausztért

Révész: Merkelnek nincs igaza, a mai németek nem felelősek a holokausztért

A jövő téglája: gondolkozik, energiát tárol, és robot rakta

A jövő téglája: gondolkozik, energiát tárol, és robot rakta

Windowson is elérheti a Samsung otthonvezérlő alkalmazását

Windowson is elérheti a Samsung otthonvezérlő alkalmazását

A WHO szerint nem a gyerekeknek kellene oltást adni, hanem a szegényebb országoknak

A WHO szerint nem a gyerekeknek kellene oltást adni, hanem a szegényebb országoknak

Különleges kapcsolatban áll a vérnyomás és a (nem) evés

Különleges kapcsolatban áll a vérnyomás és a (nem) evés

Büntetőfékezett egy busz előtt egy férfi Kispesten, a rendőrség elvette a jogosítványát

Büntetőfékezett egy busz előtt egy férfi Kispesten, a rendőrség elvette a jogosítványát

A címlapról ajánljuk