Vállalkozás

Új Wizz céget alapított a fapados légitársaság tulajdonosa

Újabb lábat növesztett a Wizz Air, április elején utazásszervező céget alapított a légítársaság tulajdonosa. A Wizz Tours főtevékenysége az utazásszervezés, a légítársaság valószínűleg a 2013 októberében indult online utazási platformot szervezi most külön cégbe.

MTI Világ

Lenyomták a biztonságiak a szomáliai túszejtőket

Véget ért a második napja tartó szomáliai túszdráma. A különleges erők szombat délelőttre visszafoglalták a Mogadishu központjában lévő Maka al-Mukarama szállodát, amelyet korábban szélsőséges iszlamisták rohantak le.

hvg.hu Kult

"Egy Grand Budapest Hotel-csomagot kérnék két éjszakára"

A fenti mondat egyáltalán nem a képzelet szüleménye. Budapesten a Corinthia Hotel kínál csomagot a friss Oscar-díjas mozi tiszteletére. A luxuscsomag limuzinkörutat, és a '30-as évek hangulatát idéző vacsorát is tartalmaz.

Nagy Gergő Vállalkozás

Hűségprogram a válasza az Airbnb kihívására egy nagyágyú hotelláncnak

Nagy tervei vannak Magyarországon az Accor szállodáit nemrég megvásárló lengyel Orbisnak. A lengyel hotelláncnál fejlesztésekbe kezdenek, de a szállodák neve nem fog változni, az Accor hívószó, bűn lenne lecserélni. Magyarországon a fapados légitársaságokkal egy újfajta vendégkör is érkezik. Az új profilú versenytársak, mint például az Airbnb, eközben folyamatosan változtatják a piacot, ehhez az Orbis is igyekszik alkalmazkodni. A hvg.hu interjúja az Orbis vezérigazgatójával, Gilles Clavie-vel.

hvg.hu Vállalkozás

Ebben a hotelben robotok fogják kiszolgálni a vendégeket

A Japánban található Nagaszakiban idén júliusban olyan szálloda fog nyílni, amelyben humanoid robotok fogják szinte teljes egészében kiszolgálni a vendégeket. A robotok üdvözlik majd a vendégeket, felviszik a csomagjaikat, illetve ki is takarítják a szobákat.

hvg.hu Nagyítás

Íme, az ország legdrágább szállása

A Gresham palotaszálló a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveller utazási szakmagazin rangsora szerint már évek óta a világ egyik legjobb szállodája, Közép-Európában pedig a legmenőbb. A királyi lakosztály egy éjszakára 1,5 milliót kóstál. Körbenéztünk.

hvg.hu Vállalkozás

Ez a cég világ összes szállodását lenyomja

A Barclay's előrejelzése szerint a foglalások számát tekintve az Airbnb hamarosan lehagyhatja a világ legnagyobb szállodaláncait. A szállásközvetítő oldal piaci értéke már most több, mint a legnagyobb szektorbeli cégeké.

MTI Vállalkozás

KSH: nőtt a szálláshelyek vendégforgalma

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 3,3 százalékkal emelkedett – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

hvg.hu/MTI Itthon

Rosszullét egy budapesti hotelben: 37 embert vittek kórházba

37-en lettek rosszul egy budapesti hotelben, enyhe tünetekkel vitték őket megfigyelésre kórházba – tudta meg a hvg.hu. Az érintett Best Western Hungária hotel közölte: a szakértők megerősítették, hogy az ételmérgezés lehetősége kizárt.

MTI Vállalkozás

Felsőtárkányi hotel idén az év szállása

Csaknem 250 ezer vendégértékelés és 40 ezer szavazat, valamint a szakmai zsűri véleménye alapján a felsőtárkányi Bambara Hotel kapta az Év szállása 2014 elismerést – közölte a versenyt indító Szallas.hu portál csütörtökön.

1
5 6 7 8 9
36

A címlapról ajánljuk