MTI Vállalkozás

Nagykanizsa gyűjti majd a hulladékot száznál is több településen

Nagykanizsa önkormányzata üzletrész-átruházási szerződést írt alá a Saubermacher-Magyarország Szolgáltató Kft.-vel a cég kizárólagos tulajdonában álló Saubermacher-Pannonia Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról - közölte a város önkormányzata és a társaság.

hvg.hu Gazdaság

Napi: új EU-eljárás indulhat Magyarország ellen

A hulladékkezelés államosítása miatt külföldi érdekeltségű vállalkozók a versenyjogi biztoshoz fordulhatnak, így e jogszabály miatt újabb kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen - írja a Napi Gazdaság.

MTI Itthon

Semjén és Pintér kedvezne a vadászoknak

A fegyvertartás szabályain lazító, illetve az új hulladéktörvényről rendelkező kormányzati javaslatokról kezdődik vita az Országgyűlés mai ülésén. A képviselők emellett folytathatják az európai fiskális paktumhoz csatlakozás, valamint egyes vallási közösségek egyházként történő elismerésének tárgyalását.

life-style.hu Shake

Kukásautók helyett lovaskocsik

Az újrahasznosításra kerülő háztartási szemetet szállító nagy kukáskocsik – a kisebb, középkori utcákkal rendelkező...

MTI Itthon

Százmillió forint illegális hulladéklerakók felszámolására

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) 100 millió forinttal segíti az illegális hulladéklerakók felszámolását az idén, az önkormányzatok és non-profit szervezetek számára kiírt pályázat eredményeképpen 200 helyszínen több mint 17 300 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtenek össze és ártalmatlanítanak szakszerűen.

hvg.hu Shake

Válogatott jó tanácsok

Magyarországon évente 4,5–5 millió tonna kommunális hulladék keletkezik a háztartásokban. A hulladék nagy része még mindig lerakóban végzi, és csak mintegy 12%-át hasznosítják újra. Nem mindegy tehát, hogy mi kerül a kukába, milyen formában és mekkora mennyiségben.

MTI Gazdaság

ÁSZ: nem volt verseny a ppp-s sportberuházásoknál

Elmaradt a verseny az iskolai sportcsarnokok és tanuszodák ppp-konstrukcióban történt építése során, így azok drágábbak lettek a vártnál, az üzemeltetést pedig a privát cégektől átvették az önkormányzatok – hangzott el az Állami Számvevőszék.

1 2

A címlapról ajánljuk