- esel - Nyüzsi

Béla most már sínen van

Nyilvánvaló, hogy Béla 1992 óta volt kénytelen elfojtani magában az állami vasúti gigacég iránti dühét. Most viszont eljött a revans ideje.

hvg.hu Itthon

Rendőrt hívtak a közmunkásokra, mert menekültnek nézték őket

Valaki résen volt a paksi lakosságból, és rendőrt hívott a Bőszénfáról kisbuszokkal érkező közmunkás-különítményre. A rendőrök egyből rájöttek, hogy nem menekültekkel van dolguk, de azért igazoltatták a csoportot. "Úgy látszik, olyan időket élünk, hogy mindenki mindenkit feljelent" - állapította meg a bőszénfai polgármester.

hvg.hu Közlekedés

50 évig vezetett jogsi nélkül, megúszta

A 68 éves német férfi egy rutinigazoltatás során bukott le. Elég volt 18 évesen egyszer megbuknia a vizsgán, hogy többet ne legyen kedve a jogosítvány megszerzésével fáradozni. Vezetni azért megtanult közben.

Szurovecz Illés Itthon

Engem átlagban kéthetente igazoltatnak

Egy átlagembernek jóformán egyáltalán nem kell tartania attól, hogy odalép hozzá az utcán a rendőr és igazoltatja. A Város Mindenkié és a Helsinki Bizottság kutatása szerint a hajléktalanokat viszont kéthavonta lekapcsolják még akkor is, ha nem csináltak semmit, csak állnak az ételosztásnál a sorban. Most az Egyenlő Bánásmód Hatóság elé vitték az ügyet. Abcúg a hvg.hu-n

hvg.hu Itthon

A rendőrök imádják igazoltatni a zacskós, szakállas férfiakat

Ha a rendőrök szakállas férfit látnak nagy zacskókkal, egyből igazoltatni kezdik, akkor is, ha szabálysértésnek még a közelébe sem jár. A hajléktalanok vegzálásának semmi köze nincs a bűnmegelőzéshez, és a Helsinki Bizottság kutatása szerint minden esetben jogszerűtlen.

hvg.hu Itthon

Mit lehet és mit nem, ha igazoltat a rendőr? – Kvíz

Köteles a rendőr elmondani a nevét, mielőtt igazoltat? Mi van, ha nincs nálunk személyi igazolvány? Elég, ha a barátaink igazolnak minket? Élhetünk-e panasszal valahol? A Helsinki Bizottság kvízéből kiderül, mi tehet a rendőr és mit tehet az igazoltatott személy.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk