hvg.hu Élet+Stílus

Amíg a szülők nem teszik le a kütyüt, a gyerekek se fogják

A gyerekek is részei a digitális világnak, ezt a folyamatot nem tudjuk, és nem is kell megállítani, tény viszont, hogy minden családban más-más kérdéseket vet fel. A szülők gyakran csak a gép előtt kuksoló gyereket látják, arról néha fogalmuk sincs, hogy mit csinál a neten, mivel játszik, kikkel lép kapcsolatba.

Gécs Dániel Tech

Nem elvenni kell a mobilt a gyerektől, hanem odaadni neki – állítja egy kutatás, ami szerint így ön is jól jár majd

Sokan aggódnak a digitális eszközök használatának hatásai miatt, de most egy nemzetközi és egy hazai friss kutatás is állítja, a technológia nem elvesz valamit a közösből, hanem hozzáad. A gyerekek pedig nem különálló világként tekintenek a digitális térre, így az attól való elzárást sokkal komolyabb szankcióként érzékelik, mint azt a szülő gondolja.

MTI / hvg.hu Tech

Így neteznek a magyar fiatalok

Egy kutatásból most kiderült, hogy mik a legnépszerűbb appok, és hogy mire használják leginkább az internetet a magyar fiatalok.

hvg.hu Gazdaság

Az internet a karácsonyi ajándékok csomagolása

Az internet összeköt távol lévő szeretteinkkel – és nincs ez másként a karácsonyi időszakban sem. A nethasználat azonban az élő tévéműsorok "használatát" is megváltoztatja – áll egy friss felmérés összegzőjében.

hvg.hu Tech

Több gond is van az internettel Magyarországon

Az utóbbi években csökkent ugyan a digitális szakadék Magyarország és az Európai Unió között, ám a háztartások és a cégek internetellátottsága egyelőre nem éri el az uniós átlagot – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tavalyi évet összesítő adataiból. A felhasználók még csak-csak neteznek, a cégeknek viszont közel felének nincs webes megjelenése.

hvg.hu Tech

El van vágva a nettől minden 4. magyar

Meglehetősen érdekes adatokat közölt legújabb jelentésében az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. Az internethasználattal és az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos felmérésből többek között kiderül, hogy az uniós állampolgárok több mint ötöde, a magyarok közel negyede még sohasem lépett fel a netre.

hvg.hu Tech

Nem kell internet? Na de miért nem?

A Pew Research Center amerikai felméréséből kiderül, mikkel indokolják leggyakrabban az emberek azt, hogy nem interneteznek.

hvg.hu Tech

Látványos GIF-en a világ internethasználata

Arról már sok adat van, hogy az emberek mikor és mennyit interneteznek leginkább, ahogy arra is, hol a legmagasabb az internet penetráció. Egy látványos GIF egy képbe sűrítve tálalja a választ ezekre a kérdésekre, méghozzá globálisan.

hvg.hu Tech

Teljesen elhülyülünk az internettől?

Az Ulmi Egyetem Pszichiátriai Klinikájának orvosi vezetője szerint az internet rendszeres használata demenciához, tehát elbutuláshoz vezet - írja a Netidők blog.

1 2

A címlapról ajánljuk