Dreissiger Ágnes Itthon

Bezárások, botrányok: kevesebb iskolába csengetnek be

Szeptember elsejével kevesebb iskolában csengetnek be. De hogy pontosan mennyi intézmény zárt be, vagy mennyit vontak össze, azt nem tudni. Arról ugyanis egyedül a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának lehet adata, ők viszont állítják: október előtt nincsenek erről számaik. Ma összesen 1 millió 300 ezer diáknak csengettek be.

hvg.hu Itthon

Pintér is a tanévkezdésre készül

Szeptember 1-jétől az iskolák környékén a rendőrök, a polgárőrök segítségével fokozottan teljesítenek szolgálatot, ellenőrzik a járművezetőket, óvják a tanulókat és biztosítják a rendet.

MTI Karrier

Tanévkezdés: szabályváltozások szeptembertől

Több kisebb jogszabályi változás lép életbe a szeptember 1-jén kezdődő tanévben: az óvodai nevelési és iskolai tanév rendjében meg kell határozni a nemzeti összetartozás napjával kapcsolatos megemlékezés időpontját, és emelkedik az alapfokú művészetoktatási intézményekben fizetendő térítési díj felső határa.

eduline.hu Karrier

Elszámolta a tankönyvcsomagok árát az oktatási államtitkárság?

Hat-hétezer forintba kerül egy átlagos tankönyvcsomag az általános iskolák alsó tagozatán – jelentette be az oktatási államtitkárság a tanévkezdés előtt három héttel. Valójában már az elsős diákok könyveiért is legalább 8500-10 000 forintot fizetnek a szülők.

MTI Itthon

Az MSZP Lázárral együtt kritizálja Hoffmann Rózsát

Az MSZP szerint a tanév kezdetén teljes a fejetlenség az oktatás irányításában: az oktatási államtitkárság lényegi dolgokról nem beszél, amiről meg beszél, azzal félretájékoztatja a közvéleményt. Hiller István szerint bújtatott óraszámemelésre, a túlórapénzek elvonására lehet számítani, s a pedagógus életpálya-modell bevezetésére nincs egy fillér sem.

hvg.hu Itthon

Inkasszót jegyeztek be Lázár János városának számlájára

Inkasszót jegyeztek be Hódmezővásárhely önkormányzatának számlájára, mivel a Lázár János fideszes frakcióvezető által irányított város is azon önkormányzatok között van, amelyek milliókkal tartoznak a tankönyvterjesztőknek. A könyvkereskedő kivár, Hódmezővásárhely önkormányzata pedig állítja: zökkenőmentes lesz a tanévkezdés, és még szeptemberben rendezik az összes tartozásukat.

eduline.hu Karrier

Elnézte a tanévkezdést Hoffmann Rózsa államtitkársága

Számítási hiba miatt volt kénytelen visszavonni 2010-es ígéretét az oktatási államtitkárság – tavaly augusztusban még azt jelentették be, hogy a 2010/2011-es lesz az utolsó tanév, amely nem hétfőn kezdődik, és nem pénteken zárul. Idén mégis szeptember elseje, csütörtök lesz az első tanítási nap.

MTI Itthon

Pest megye adósságai ellenére is beszerzi a tankönyveket

A Pest megyei önkormányzat azt ígéri, mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy a könyvkiadóknál és -forgalmazóknál fennálló jelentős tartozása ellenére biztosítsa az általa fenntartott iskolák számára a tankönyveket.

MTI/Magyar Nemzet Itthon

Több ezer pedagógussal kevesebb kezd dolgozni ősszel

A tavalyinál közel 2220 pedagógussal és 24 ezer gyerekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának adatai szerint, melyet a Magyar Nemzet ismertetett.

MTI Itthon

Ingyenes lehet a tankönyv

Bevezetné az iskolai tulajdonban lévő, ingyenesen hozzáférhető tankönyvek rendszerét az oktatási tárca - ismerteti a szombati Magyar Hírlap.

hvg.hu Ingatlan

Albérleti körkép: iskolakezdés előtti roham várható

Minden évben augusztus elején indul a diákok albérletkeresése. A gólyák nagy része a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra hozása után kezdi el keresni az önálló élet megkezdéséhez szükséges első lakást, de a felsőévesek is ebben az időszakban keresnek új albérletet az új tanévhez. Az időszak elején még viszonylag nagy a választék, de a lemaradók rövid időn belül kompromisszumokra kényszerülnek. A bérleti piac intenzitása nem változott jelentősen a tavalyi évhez képest, de a diákok felpezsdíthetik a keresletet - áll az Otthon Centrum legfrissebb összeállításában.

MTI Karrier

Több tízezer forint lesz a tanévkezdés a szülőknek

Az idén is több tízezer forintos terhet ró a szülőkre az egy hónap múlva esedékes tanévkezdés. Az oktatási államtitkárság becsült adatai szerint mintegy 1,3 millió gyermek kezdi meg az iskolát, a főállású pedagógusok száma csaknem 2200-zal lehet kevesebb. Az országos tanévnyitót a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton tartják majd, ahol egy kisiskola újraindul.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk