hvg.hu Napi merítés

Bringás jogsi gyerekeknek?

Az életveszélyes, szakmailag hibás, hiányos kerékpáros infrastruktúrákat engedélyező Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) biciklis jogosítványt vezetne be a biciklis gyerekeknek, ezzel kapcsolatban azonban számos kritika megfogalmazható – olvasható a Criticalmass.hu oldalon.

MTI Itthon

Román rendőrök nyomoztak Magyarországon

Fedett, a titkosszolgálatok segítségével beépült román rendőrök buktatták le a magyarországi jogosítvány-üzlet néhány főszereplőjét - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu Autó

Hogy lehet, hogy nem érvényes a jogsi, ha a dátum szerint az?

Hogyan lehet, hogy a jogosítvány nem érvényes, ha a dátum szerint az? Sokak fejében futhat át ez a gondolat egy közúti ellenőrzés során, amikor a rendőr közli, hogy a jogosítvány - bár érvényesnek hittük - mégsem az. Az ok egyszerű: az érvényességi dátum az új plasztik jogosítványok esetében ugyanis nem az engedély valós érvényességi idejét jelöli, hanem azt, hogy meddig használható személyi igazolványként.

hvg.hu Itthon

Fidesz: miért offshore cég gyártja a jogosítványokat?

A Fidesz szerint nem lehet tudni, miért látta jónak a kormány, hogy egy, a Seychelles-szigeteken bejegyzett offshore cég gyártsa a magyar jogosítványokat. Ez a lépés 250 millió forintot venne el az adófizetők pénzéből – jelentette ki sajtóhírekre hivatkozva szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Balsai István.

Napi merítés

Mikor veheti el a rendőr a vezetői engedélyt a helyszínen?

Többek fejében sajnos nagyon nagy tévhit van, hogy szinte bármiért elveheti a helyszínen a vezetői engedélyt a rendőr, többen különböző történeteket kreálnak, hogy tőle hogyan, és milyen jogszerűtlenül lett elvéve a helyszínen a vezetői engedély. A Jogiq blog megpróbál a fejekben rendet teremteni.

1
6 7 8 9 10 11 12

A címlapról ajánljuk