hvg.hu Közlekedés

50 évig vezetett jogsi nélkül, megúszta

A 68 éves német férfi egy rutinigazoltatás során bukott le. Elég volt 18 évesen egyszer megbuknia a vizsgán, hogy többet ne legyen kedve a jogosítvány megszerzésével fáradozni. Vezetni azért megtanult közben.

hvg.hu Shake

Berkinek elvették a jogosítványát

Két hónapra bevonta a bíróság Berki Krisztián jogosítványát és 400 ezret is fizethet egy korábbi gázolás miatt – írja a Bors

hvg.hu Hírek

Tiltakozik a Levegő Munkacsoport a rendőrség programja ellen

A Levegő Munkacsoport azt kéri a belügyminisztertől, hogy haladéktalanul állítsa le a „Sulimoped” programot, aminek keretében középiskolásoknak ingyenesen jogosítványt biztosít a rendőrség segédmotoros kerékpárra. A szervezet szerint ezzel épp a rendőrség veszélyezteti a fiatalokat.

hvg.hu Hírek

Nem engedik autót vezetni Putyinék a transzszexuálisokat

Újra kiakasztották Oroszország vezetői a melegek, leszbikusok és transzneműek jogait védő szervezeteket. Pszichiátriai okokból eltiltották ugyanis a járművezetéstől a transzneműeket. Arra hivatkoznak, hogy szerintük ezek az emberek labilisabbak az átlagnál, ezért nagyobb eséllyel okoznak balesetet. Tiltólistára tették a magamutogatókat és a fetisisztákat is – írja a The Daily Mail.

hvg.hu Itthon

Újra kell vizsgázni a KRESZ-ből Stohlnak

Stohl Andrásnak újra kell tanulnia a KRESZ-t, ha vissza akarja kapni a jogosítványát. Emellett egy pszichológus is megvizsgálja, mielőtt újra a volán mögé engedik - írta a Bors.

MTI Autó

Elvették a jogsiját a hollywoodi sztárnak

A 33 éves Chris Pine - aki a Star Trek-filmekben Kirk kapitányt alakította - elismerte bűnösségét: bevallotta, hogy rossz döntést hozott, amikor a volán mögé ült.

hvg.hu Autó

Jogsikkal bizniszelt egy hivatásos tolmács Budapesten

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy hivatásos tolmács ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vádlott és társa több mint 100, elsősorban afgán, iraki, iráni állampolgárságú ügyfél jutott jogosulatlanul magyar vezetői engedélyhez, amely ezután egész Európában vezetésre jogosította őket.

MTI Itthon

Motorcsónakos janiknak kedvez az új törvény

Március 1-től hosszabb és nagyobb motorral felszerelt vízi jármű is csónaknak minősül. Az ilyen járművet nem kell lajstromozni, és nem kell jogosultság a vezetéséhez, úgyhogy kirajzhatnak az amatőr hajósok a magyar vizekre.

hvg.hu Autó

Román-magyar jogsibiznisz: vádat emeltek 36 ember ellen

Vádiratot nyújtott be 36 személy ellen a Fővárosi Főügyészség a magyar-román jogosítványbotrányként elhíresült ügyben önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen, folytatólagosan és bűnszervezetben elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

1 2 3 4 5 6 7
12

A címlapról ajánljuk