hvg.hu Itthon

Az utcán hevert Biszku Béla jogosítványa

A 92 éves Biszku Béla elvesztett jogosítványát egy zuglói, Örs vezér tér közeli trolimegálló tetején találták meg, annak takarítása közben – írja az Index.

MTI Shake

Janice "Lokelani" Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele - és be is írták a személyibe

Az 54 éves amerikai özvegyasszony 1992-ben férjhez ment egy túlméretezett nevet viselő hawaii férfihoz. Most kiharcolta, hogy a jogosítványában és a személyijében rögzítsék az extrahosszú nevet. Sőt az új hawaii jogosítványon és személyi igazolványon immár 40 betűnek van hely a vezetéknév, ugyanennyi a keresztnév és további 35 a középső név számára.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtönt kapott egy szegedi tűzoltó

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a Szegedi Járásbíróság szerdán egy tűzoltót egy közlekedési baleset miatt, amelyben meghalt egyik bajtársa. A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, akit egy év nyolc hónapra eltiltottak a vezetéstől.

hvg.hu Shake

A nevéért harcol Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele

Összerúgta a port a hatóságokkal egy hawaii nő, mert túl hosszú neve miatt nem kap normális személyi igazolványt és jogosítványt. A vezetékneve harminchat betűből és tizenkilenc szótagból áll ugyanis, de a hawaii hivatalos dokumentumokra csak harmincöt karakter fér fel – egyelőre. Janice Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele megunta ugyanis a hatóságok hozzáállását, és a nyilvánossághoz fordult.

hvg.hu Autó

Trükközésre vagy gyors vezetésre kényszerülnek a tanuló vezetők

Minimum 580 kilométert kell vezetni a jogosítvány megszerzéséhez a jövőben. Hivatalosan azért, hogy az alapvető technikákat jobban elsajátítsák a forgalomba kikerülők. Főleg a fővárosi oktatók szerint irreális táv harminc óra alatt. „Szerencséjükre” az oktatói kartonokra, amelyekre a megtett távolság is felkerül, lényegében annyit írnak rá, amennyit akarnak.

MTI Autó

580 kilométert kell levezetni a jogosítványhoz

Az eddigi 30 óra kötelező gyakorlat mellett a jövőben 580 kilométert is le kell vezetni a B-kategóriás jogosítvány megszerzéséhez – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerdán az MTI-vel, a közúti vizsgaszabályzatot érintő változtatásokról tájékoztatva.

HavariaPress Autó

Analfabéták szereztek jogsit kenőpénzért, vádemelés az autósiskola ellen

Vádemelési javaslattal zárta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KRNNI) a vesztegetés miatt indított nyomozást egy budapesti autósiskola vezetőjével, valamint román és magyar társaival szemben, akik 2008 és 2010 között ezer és ezernégyszáz euró közötti összegért adtak jogosítványt román állampolgároknak úgy, hogy azok nem rendelkeztek sem gyakorlati, sem elméleti ismeretekkel – értesült a HavariaPress.

MTI Autó

Segíti az első jogosítvány megszerzését a százhalombattai önkormányzat

Civil szervezetek és 26 évnél fiatalabbak részesülhetnek Százhalombattán abból a csaknem tízmillió forintos támogatásból, amellyel ifjúsági programok megrendezését, illetve az első jogosítvány megszerzését segíti az önkormányzat - közölte a város polgármesteri hivatalának szóvivője szerdán az MTI-vel.

hvg.hu Autó

"Így jártam" – elvették Garami jogosítványát

Közlekedési szabálysértések, többek között gyorshajtás miatt bevonták Garami Józsefnek, a labdarúgó-NB I. második helyén álló MTK szakmai igazgatójának a jogosítványát – írta a Blikk.

1
4 5 6 7 8
12

A címlapról ajánljuk