MTI Sport

Őrizetbe vették a Manchester City csatárát

Őrizetbe vették Carlos Tévezt, az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester City argentin válogatott csatárát, mivel annak ellenére volán mögé ült, hogy bevonták a jogosítványát.

MTI Autó

Ilyen lesz az új jogosítvány

A jövőben új típusú jogosítványokat adnak ki az okmányirodák, miután az Európai Unióban egységessé válik a vezetői engedélyek kinézete - jelentette be Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten a Vetési Ivánnal, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón.

hvg.hu Autó

Holnaptól változnak a jogosítványszerzés szabályai

Holnaptól, január 19-től több ponton is változnak a vezetői engedély megszerzésének feltételei - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Közleményükben azt írták, a kormány célja a változtatással az uniós kötelezettség teljesítésén túl az, hogy javuljon a közúti közlekedés biztonsága.

MTI Autó

Nagy változásokra számíthatnak a hazai autósok

Idén októbertől egyszerűbb eljárásban lesz intézhető egyebek mellett a jogosítvány elvesztésének bejelentése, az elveszett rendszám pótlása vagy a gépkocsik forgalomból való ideiglenes kivonása - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Megszűnik az ideiglenes vezetői engedély, a lejárt érvényességű forgalmit az ellenőrzéskor nem veszik el a helyszínen.

hvg.hu Autó

Megemelik a jogosítványszerzés korhatárát

Több ponton is változnak a jogosítványszerzés feltételei két hét múlva, robogót 16, nagyteherautót 21, buszt és nagymotort pedig csak 24 éves kortól lehet vezetni - írja a teol.hu Tolna megyei híroldal.

MTI Vállalkozás

Magyar cég gyártja az izlandi jogsikat

Az izlandi közbeszerzési hatóság hivatalosan is kihirdette, hogy az izlandi gépjárművezetői engedély gyártására kiírt közbeszerzési tendert az Állami Nyomda Nyrt. és a Security Centre of Iceland cégek közösen beadott ajánlata nyerte meg - tette közzé az Állami Nyomda a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

MTI Vállalkozás

Dúl a korrupció az autósiskoláknál

Miközben borsos árat fizetünk a jogosítvány megszerzéséért, sosem lehetünk bizonyosak abban, hogy a megfelelő autósiskolát választottuk, a piacon dúl a korrupció, a vizsgabiztosoknál meg lehet vásárolni a vizsgát, máshol burkoltan nyúlják le a tanulókat, több szélhámos vállalkozás kínálja szolgáltatásait - írja a Népszava.

MTI Shake

212-vel száguldozott, 18 hónapig nem vezethet Michael Ballack

Tizennyolc hónapra bevonták Michael Ballack, a Bayern München és a Chelsea korábbi futballistájának jogosítványát, aki még októberben a spanyol Plasencia városának környékén száguldozott 212 kilométer/órás sebességgel olyan helyen, ahol 120 volt a megengedett maximum.

Faigl Zoltán Itthon

Gyenge a képzés: nem merünk segíteni, ha balesetet látunk

Rutinellenőrzésnél nem büntethet a rendőr, ha nincs az autóban elsősegélydoboz, de baleset során ennek hiányában százezres pénzbüntetéssel vagy akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható a vezető. Bár az alapvető életmentő segítségnyújtást sokszor akár eszközök nélkül is elvégezhetnék az autósok, az elégtelen képzés miatt sokszor akkor sem mernek cselekedni, amikor tudnának.

MTI Vállalkozás

Külföldre csábulnak a magyar sofőrök

A fuvarozók 2013-tól az eddigieknél is nehezebben találhatnak majd jól képzett sofőröket, mivel januártól magasabb életkorhoz köthetik a jogosítvány megszerzését - írta a keddi Magyar Hírlap.

1
5 6 7 8 9
12

A címlapról ajánljuk