Gy.Zs. Gasztro

Mit szólna Cseh Tamás a mai Bartók Béla úthoz?

Sovány, szomorkás fiú ácsorog a Gellért téren. Felhajtott gallérja alá befúj a szél. Jobbja a szívén, baljában gitár, lába előtt mécses. Szoborrá válva kémleli a Dunát. Mögötte az utca, ahol élt, s ahol az élet dübörög tovább. A Bartók Béla úton jártunk.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Exkluzív éttermet is bezárat a NAV

Két éttermet és egy kávézót várhatóan be fognak zárni Budapest belvárosában, miután rövid időn belül kétszer derült ki, hogy eltitkolják a bevételeiket. A NAV azt közölte, egy külföldi érdekeltségű, exkluzív étteremben sem online pénztárgépet nem használtak, sem nyugtát nem adtak. A minap egy cukrászda NAV feliratú csészét készíttetett, annyiszor látogatták meg a revizorok.

hvg.hu Gasztro

Kávézás állati jó társaságban

Budapest belvárosában szeptember 5-én megnyílt Magyarország első Zoo Café-ja. A vendégek 6 macska, 2 ara papagáj, 3 szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és más állatok társaságát élvezhetik.

Tóth Sándor Gasztro

Itt a piros, hol a piros – miből lesz a kávébár?

A gumibotból soha sem lesz kolbász, az biztos. De hogy nem is kell valami bámulatos átváltozás ahhoz, hogy valamiből kávébár, szendvicsező legyen, az most mindjárt kiderül. Csak menjünk a bobbyk után.

hvg.hu Gasztro

Hírességek éttermei Budapesten

Hogy valaki sztár-e vagy celeb, azt nálunk elég nehéz eldönteni. Maradjunk annyiban, hogy ismert emberekről van szó, akik beszálltak az étterembizniszbe. Vagy azért, mert szerettek volna igazán jót enni-inni, vagy mert valami teljesen mást akartak csinálni, mint addig, esetleg elhivatottságról is lehet szó.

Tillinger Zsófi Gasztro

Az angol, aki kávéra cserélte az ötórai teát – Interjú James Hoffmann-nal

Ha csak annyit írunk a 30-as évei közepén járó szakemberről, hogy a 2007-es barista-világbajnokság (WBC) nyertese, azzal nagyon keveset állítunk, ugyanis Hoffmann igazi reneszánsz embernek és két lábon járó lexikonnak számít, aki könyvet ír, mikropörkölőt alapít, eszpresszógépet fejleszt, közösséget szervez, előad, járja a világ kávéskonferenciáit, kedvenc területének legkülönbözőbb aspektusait vizsgáló blogja pedig a kávéaficionadók online Bibliája. A HVG Kávé & Csoki Plusz számára Londonban adott interjút – természetesen egy csésze kiváló eszpresszó mellett.

MTI Világ

Pokolgép pusztított egy iraki kávézónál

Autóba rejtett pokolgép robbant hétfő reggel az iraki fővárostól, Bagdadtól északra, egy kávézó közelében. Legalább tizenegy ember meghalt – közölték rendőrségi és egészségügyi források. A merénylet a fővárostól 60 kilométerre fekvő Buhríz településen történt, huszonketten megsebesültek.

Vállalkozás

Jön a Starbucks-vonat

Vonaton nyit kávézót a Starbucks, a cég a svájci vasúttal állapodott meg egy "mozgó Üzlet" nyitásáról a Genf és St. Gallen közötti vonalon.

hvg.hu Nagyítás

Budapest leghangulatosabb kávézói - Nagyítás-fotógaléria

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat benne? Szakadt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

Tossenberger Adél Kult

Ezek Budapest legbűbájosabb kávézói – galériával

Mi kell ahhoz, hogy egy kávézóban ne csak jót kapjunk, de otthonosan is érezzük magunkat? Összefércelt plüssmackók, egy hatalmas, élő papagáj, a nagyi szabóollója, egy halom bakelitlemez, egy csipet vérpezsdítő chili, vagy egy adag zavarba ejtő profizmus? Szubjektív őszi körképünkben nem a legjobb kávét, hanem a legjobb hangulatú kávézókat kerestük Budapesten.

Plázs

A legjobb erdélyi kávézók

Szubjektív listát közölt a legjobb erdélyi magyar kávézókról Facebook-oldalán a Hamu és Gyémánt magazin.

hvg.hu Vállalkozás

Itt az újabb Starbucks

Az idei nyáron második új kávézóját nyitotta meg a vállalat, ezzel kilencre bővül a magyarországi Starbucks-egységek száma. Az új üzlet az Árkád 2-ben indult 161 négyzetméteren.

Rácz Johanna Vállalkozás

"Amatőr báj": tévéseké a legjobb büfé a Rómain

Az egyetlen hely a Római-parton, amely a szokásos hekkező közönségen kívül egy másik réteget is ki tud csábítani a Duna-partra, az a főváros egyik legkarakteresebb kávézó-étterme, a Fellini Római Kultúrbisztró. A gondosan kiválasztott és tálalt ételek, italok és szolgáltatások – valamint az az amatőr báj, amit a médiából érkezett tulajdonosok büszkén vallanak magukénak – filmes díszlethez illő környezetben kiválóan működnek. Negyedik éve tart a siker, de ha megépül a mobilgát, minden zárójelbe kerülhet.

MTI Világ

Zsúfolt kávézóban robbantottak Irakban

Pokolgép robbant csütörtök este egy zsúfolt kávézóban a Bagdadtól északra fekvő Mukdadíja városban. A robbanásban az első hírek szerint 16 ember meghalt, húszan megsebesültek.

MTI Shake

A horogkeresztet leveszik, de Hitler portréja marad a kávézó falán Bandungban

Az indonéziai kávézóba betérő külföldiek és helybeliek meglepődve láthatták a falakra függesztett náci jelképeket, köztük Adolf Hitler portréját. A világ legnépesebb muzulmán országában megfigyelhető bizonyos lappangó antiszemitizmus. Az ország nem tart fenn Izraellel diplomáciai kapcsolatokat, és a palesztinokat támogató tüntetéseken időnként megjelennek a horogkeresztek is.

1 2 3 4 5 6 7
Jennifer Aniston lefagyasztotta az Instagramot

Jennifer Aniston lefagyasztotta az Instagramot

Molnár Zsolt lett az MSZP új pártigazgatója

Molnár Zsolt lett az MSZP új pártigazgatója

Orbán Balatonalmádiban értékel

Orbán Balatonalmádiban értékel

Vödörben tartja érmeit Hosszú Katinka

Vödörben tartja érmeit Hosszú Katinka

Novembertől jön az ország ötödik legnagyobb pénzintézete

Novembertől jön az ország ötödik legnagyobb pénzintézete

Az okostelefonok hat legnagyobb veszélye

Az okostelefonok hat legnagyobb veszélye

Életfogytiglant kapott a cellatársát halálra kínzó három férfi

Életfogytiglant kapott a cellatársát halálra kínzó három férfi

Sajátos nevelés egy keszthelyi gimnáziumban: nyilvános bocsánatkérésre köteleztek diákokat és egy tanárt egy műsor miatt

Sajátos nevelés egy keszthelyi gimnáziumban: nyilvános bocsánatkérésre köteleztek diákokat és egy tanárt egy műsor miatt

Migránsozás: vagy valami, vagy mén valahová

Migránsozás: vagy valami, vagy mén valahová

Tűzoltók csaptak össze a rendőrökkel egy párizsi tüntetésen

Tűzoltók csaptak össze a rendőrökkel egy párizsi tüntetésen

Hivatalos: Laura Codruta Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője

Hivatalos: Laura Codruta Kövesi lesz az Európai Ügyészség vezetője

A címlapról ajánljuk