Gergely Márton, Joó Hajnalka Itthon

Gulyás Gergely: Nem látom semmilyen realitását a kétharmadnak

Mi nyertünk már úgy választást, hogy nekünk "elfelejtettek" gratulálni, mi ezt a hibát soha nem követnénk el – mondja Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, a kormánypártok országos listájának hatodik helyén álló politikus. Megkérdeztük, mit jelent a Fidesz bukása esetére beígért "lakosságcsere", illetve a lehetséges győzelmét követő "elégtétel". Fejkendők, zsoldosok, koalíciók és egy pohár bor ajándékba. Interjú a Fidesz alelnökével.

hvg.hu Itthon

Orbán 2002-es rémálma most is elég lehet, hogy kiüsse a hatalomból

Amikor a közvélemény-kutatásoknak már alig hisznek, akkor eljön az ideje a számok embereinek. Ez figyelhető meg a kampány utolsó heteiben is. Milyen körülmények között győzhető le a Fidesz? Erre születnek új modellek, most Zsoldos István közgazdász állt elő a saját számításaival.

hvg.hu Világ

NYT: Orbán puha autokráciába tolta és a csókosok államává tette Magyarországot

Nem túl hízelgő képet fest Orbán Viktorról és kormányáról szombati cikkében a The New York Times. A lap hosszasan elemzi, hogyan indult el Magyarország a 2010-es választások, vagyis a Fidesz újbóli kormányra lépése óta az autokrácia irányába, illetve hogyan vált mostanra Orbán Viktor az Európai Unió legnagyobb politikai kihívásává.

Gergely Márton-Windisch Judit Itthon

Török Gábor: "Óriási a tét, a Fidesz számára is"

Török Gábor politikai elemző szerint a jelenlegi ismeretek szerint nem kérdés, hogy a Fidesz nyeri a választást, az viszont nagyon is, hogy mennyivel. Szerinte az ellenzéknek igazat kellene mondania a valós esélyekről, így tudnák kommunikálni a választás valós tétjét. Ez pedig az, kisebbségbe kerül-e a kormány.

hvg.hu Itthon

Példátlant húzott a Fidesz, mert nem akarta egész nyáron nézni, hogy Orbán lop

A magyar parlamentarizmus történetében valószínűleg nem történt meg az, ami most. Kétharmados törvényből lett feles, úgy, hogy a jogszabálynak a címe és tartalma totálisan kicserélődött, csak tárgysorozatba vételi sorszáma maradt meg. Mindez azért, mert a Fidesz rettenetesen feldühödött a Jobbik ellene indított plakáthadjáratán.

hvg.hu Itthon

A Lex Csicska elbukott az egységes ellenzéki ellenálláson

Szoros volt a vége. A kormánypártok 131 képviselője megszavazta a kampányfinanszírozás szigorítását célzó törvényjavaslatot, ez a jelenlévő képviselők 66,1 százalékát jelentette. A kétharmadtól így elmaradtak. Az ellenzékből csak Oláh Lajos hiányzott, a DK-s képviselő a szavazás napján lett rosszul. A többi ellenzéki képviselő fegyelmezetten összezárt.

Dobszay János Itthon

Kérem, ne szavazzanak - úton a rendeleti kormányzás felé

Tévesnek bizonyultak azok a prognózisok, hogy az Orbán-érára jellemző kezdeti, „forradalmi” jogalkotást idővel felváltja valamifajta konszolidációs időszak. Öt éve - a második Orbán-kormány első teljes évében - átlagosan 2 óra 12 percet bíbelődött egy-egy javaslat tárgyalásával a parlament. Ez az idő tavaly egy órával csökkent.

hvg.hu Itthon

Lényegében teljhatalmat adna a kormánynak a terrorveszélyhelyzet

Brutális jogszűkítést jelentene, ha a kormány szándékai szerint vezetnék be alaptörvény-módosítással a terrorveszélyhelyzet intézményét. Ehhez valószínűleg engedményeket kell tennie. De az is lehet, hogy sima kommunikációs fogás az egész. Itt van mind a harminc terület, ahol a kormány korlátozásokat vezethetne be terrorveszély esetén.

Varga Áron Nyüzsi

Előrehozott választás?

Nem ez a Fidesz érdeke. Hanem hogy másról legyen szó, mint a csődről és a lopásról.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk