hvg.hu Itthon

Ha pénzbüntetést kap a kiszavazása miatt, Bencsik ismét részletfizetést kér majd

Kedden a parlamentben két alkalommal is kiszavazott a Fideszből Bencsik János volt klímaügyi helyettes államtitkár, Tatabánya korábbi vezetője. Rogán Antal máris kilátásba heylezte, hogy emiatt a képviselő – a korábbi esetekhez hasonlóan – büntetésre számíthat. Bencsik egyszer már fizetett a lelkiismerete miatt 300 ezer forintot.

MTI Itthon

Kövér: Nem is gondoltam, hogy újra sikerül kétharmadot szerezni

Kövér László nem tartja különösebben jelentősnek a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségének elvesztését. A házelnök erről hétfőn nyilatkozott az M1 Napirend előtt című műsorának, amelyben a törvényhozás tempójának csökkenéséről, valamint a paksi atomerőmű-bővítés bizonyos adatainak titkosításáról is beszélt. Utóbbival kapcsolatban elmondta, ő a 30 évre szóló titkosítást is szűknek tartja.

MLF Itthon

Kövér a hangzavar miatt mondott nemet Lázárnak

Olyan „apróságokon” is múlhat a kétharmad sorsa, mint a parlamenti üléstermet eluraló hangzavar, káosz. Márpedig a kormánypártok és az ellenzék közötti éles viták miatt gyakran áll elő ilyen helyzet. Ez történt kedden is, amikor négy fideszes prominens sem tudott úgy szavazni, ahogy szeretett volna, igaz, szerencséjük volt, mert a véletlenül elutasított törvény csak feles többséget igényelt.

MTI / hvg.hu Itthon

Százezerre büntették a Fideszt kétharmadhoz segítő jobbikost

A Jobbik elnöksége százezer forintos pénzbüntetést szabott ki Apáti Istvánra, aki távol maradt a keddi parlamenti szavazástól. Az ellenzéki párt vezetése szerdán arról is döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás büntetést von maga után a Jobbik-frakcióban, és a norma visszamenőleg is hatályos.

hvg.hu Itthon

Hiányzó jobbikos a parlamentben: A rendőrség nem tud kocsordi maffiáról

Zaklatás miatt nyomoz a rendőrség a jobbikos Apáti István feljelentése ügyében. A képviselőt szombat éjjel egy mátészalkai szórakozóhely előtt fenyegette meg egy férfi. A Jobbik szóvivője kedden azt mondta, hogy Apáti István azért nem szavazott kedden kétharmados törvényekről a parlamentben, mert megfenyegette a „helyi cigánymaffia” a kocsordi politikust, és inkább a családjával maradt. A rendőrség azonban nem tud arról, hogy Kocsordon vagy más szabolcsi településen maffia működne – közölték.

hvg.hu Itthon

G. Fodor Tapolca előtt: Most nem a választás számít

A Századvég stratégiai igazgatója az elveszített veszprémi időközi választás utáni, a tapolcai választás előtti helyzetet helyezte más megvilágításba. Szerinte az a kérdés, hogy mi a fontosabb, a kormányzás vagy a választás, és ha a kormányzást helyezik előtérbe, az hosszú távon győzelemhez vezethet.

hvg.hu Itthon

Kósa nem szavazata miatt bukott meg a nem létező kétharmad a parlamentben

A kétharmadot igénylő közigazgatási törvény módosítása átment, egy másik kétharmados módosítót azonban elbukott a ma már egyszerű Fidesz-többség kedden a parlamentben. A második esetben 130 igen szavazat született, bár a Fidesz-frakció 131 főből áll, és Rogán Antal hétfőn megkérte őket, hogy mindannyian szavazzanak. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke nemmel szavazott.

hvg.hu Itthon

Működött a nem létező kétharmad a parlamentben

Megszavazták kedden a parlamentben a közigazgatási tárgyú törvények módosításáról szóló, kétharmados többséget igénylő törvényt. 132 igen és 65 nem szavazat született, a Fidesz-frakció 131 főből áll. Döntöttek a paksi titkosításról is.

MTI Itthon

Kósa: A veszprémi eredmény nem veszélyezteti a kormányzást

A jobboldali szavazóknak nem volt tétje a veszprémi választásnak – így kommentálta az előző napi időközi országgyűlési választás eredményét Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfőn a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

hvg.hu Itthon

A Fidesz-ellenes hangulat bonthatja le a kétharmadot Veszprémben

Házról házra járva próbálja meggyőzni a veszprémieket a baloldali pártok támogatta Kész Zoltán, hogy voksoljanak rá, pontosabban szavazzanak a Fidesz ellen. Ugyan Kész és az őt támogató pártok ideológiájában alig van közös elem, a proteszthangulat egyelőre az ő malmára hajtja a vizet. Kérdés, hogy a puszta Fidesz-ellenesség elég lesz-e ahhoz, hogy a jelölt győzni tudjon a hagyományosan jobboldali választókerületben.

MLF Itthon

A Fidesz egy tanárral törné meg a Jobbik lendületét Tapolcán

Egy ajkai pedagógust indíthat a Fidesz a tapolcai választáson – értesült több forrásból is a hvg.hu. A kormánypárt kezére játszhat, hogy a kerület egy részében a Jobbik, másik részében pedig az MSZP erős. Ennek ellenére a Fideszben a radikális ellenzéki párt előretörésétől tartanak.

hvg.hu Itthon

Ellenzéki gombnyomóra vadászhat a Fidesz, ha elúszik a kétharmad

A veszprémi időközi országgyűlési választás eredménye nem befolyásolja a kormányzást, mert a frakció már minden fontos kétharmados törvényt megszavazott - mondta Rogán Antal frakcióvezető az InfoRádió Aréna című műsorában. Szerinte a kétharmados törvények módosításához pedig akár egy ellenzéki képviselő támogatását is igénybe vehetnék.

hvg.hu Itthon

"Ha nyerek, Orbán Viktorból nem lesz köztársasági elnök"

Kész Zoltán, a baloldali ellenzék által támogatott veszprémi jelölt szerint Orbán a kétharmaddal elnökké akarja választatni magát, akár 8 éves időtartamra, megerősített jogkörökkel. Ezt szerinte csak az ő választási győzelmével lehet megakadályozni.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk