hvg.hu Itthon

Navracsics titkárán múlhat a Fidesz kétharmada

A 33 éves Ovádi Pétert, Navracsics Tibor titkárát indítja a Fidesz Veszprémben a februári időközi választáson – értesült a vs.hu. Ha a kormánypárt elveszíti ezt a választást, oda a parlamenti kétharmada.

hvg.hu Itthon

Elemző: Ezúttal a Fidesz szavazói maradtak otthon

A Political Capital elemzőjét meglepte, hogy az újpesti időközi választáson ilyen nagy többséggel választották meg Horváth Imre MSZP-s jelöltet. Juhász Attila szerint a Fidesz néhány hónap alatt érte el azt a népszerűség-csökkenést, amit legutóbb csak két év után kellett elkönyvelnie.

hvg.hu Itthon

Nagyon nyert a szocialista jelölt Újpesten

50-30 arányban győzött a szocialista Horváth Imre az újpesti időközi választáson. Az eredmény – amely Kiss Péternek is becsületére válna – annak fényében meglepő, hogy másfél hónapja biztosan nyert itt a Fidesz, és hogy a kampányban nyoma sem volt a kormányváltó hangulatnak. Schmuck Andor szerint viszont az összes párt megbukott.

MTI Itthon

Századvég: Ez kellene a kétharmad megszüntetéséhez

Csak akkor kerülne veszélybe a Fidesz kétharmados többsége a parlamentben, ha mindkét esedékes időközi választást, az újpestit és a veszprémit is az ellenzék nyerné – írta a Századvég kutatási igazgatója. Ha mindkét körzetben az áprilisival azonos eredmény születik, marad a kétharmad.

hvg.hu Itthon

Szentesítette a Fidesz kétharmadát az Alkotmánybíróság

Semmi nem veszélyezteti a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többségét, miután az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította az Együtt panaszát, és úgy döntött, nem sérti az egyenlő választójog elvét a választási törvény, amely győztes jelöltek után is ad töredékszavazatokat. Az Ab szerint a választói akarat nyilvánult meg abban, hogy az árpilis 6-i győztes jelöltek ilyen nagy vereséget mértek a vetélytársaikra, mert ha kiegyensúlyozottabb az eredmény, akkor a Fidesz nem is kapott volna annyi plusz töredékszavazatot, hogy azt képviselői helyre tudja beváltani.

M. László Ferenc Itthon

Orbán hallani sem akar kiegyezésről, földig rombolná a baloldalt

Egyetlen olyan kérdés sincs, melyben ki akarna egyezni politikai vetélytársaival a miniszterelnök, így a Fideszben mindenki biztosra veszi a „háborús politika” felpörgetését. Bár a Fideszben többen is konszolidációt szeretnének, úgy tudjuk, Orbán Viktor történelmi esélyként tekint az újabb kétharmados győzelemre, ezért egyetlen politikai vagy gazdasági célkitűzését sem adná fel. A Fideszben arra számítanak, hogy a Jobbik feltörése miatt az MSZP szétesik, majd a „centrális erőtér” jegyében a nemzeti radikális pártnak is nekimennek.

hvg.hu Itthon

Kósa: "teljesen máshogy vagyunk összerakva, mint a szocialisták"

Nem állhat elő olyan parlamenti helyzet, hogy a Fidesz a Jobbikkal szövetkezzen, a kétharmados többség most sem a Fideszen múlik, hanem a baloldalon, Orbánnak pedig nem lesz "őszödi beszéde" – erről is beszélt Kósa Lajos a Népszabadságnak adott interjújában.

MLF Itthon

Sosem jönne rá, ki a Fidesz "csodafegyvere"

Hova tűnt Hoffmann Rózsa, melyik miniszter kapott szájzárat? Miért viszi a hátán Orbán és Kövér a kampányt? Kit pörgetett be a legjobban a választás? A kormány és a Fidesz kampánya számokban.

Szigetvári Viktor Vélemény

Szigetvári Viktor: 2014 és egy népszerű félreértés

Bő terjedelemben foglalkoztunk eddig is a jövő évi választás értelmével és esélyeivel. Most úgy döntöttünk, hogy beszéljenek a szereplők a tétről és a lehetőségekről. Elsőként az Együtt–PM szövetség társelnöke fejti ki a véleményét.

Tóta W. Árpád w.hvg.hu

Tóta W.: Dr. Frankenstein törvényei

Kétharmad nélkül Orbán bajban lenne, tehát jövőre bajban lesz. Az ellenzéknek készülnie kell a hatalomgyakorlásra – ellenzékből is.

MTI Itthon

Zuglói főrabbi: szép lenne, ha a kormány felszámolná a fasiszta megnyilvánulásokat

Kardos Péter zuglói főrabbi szerint szép lenne, ha a kormány a kétharmad birtokában valami olyat tenne, ami után a magyar zsidók azt kiálthatnák a világ felé, hogy Magyarországon "fasiszti kaputt". Igaz, akkor nem lenne kiktől megvédeni bennünket - fogalmazott az egyházi vezető a budapesti gettó felszabadulásának 68. évfordulóján tartott istentiszteleten pénteken Budapesten, a Dohány utcai zsinagógában.

MTI Itthon

Bajnai: Orbánék visszaéltek a kétharmaddal

„Magyarország többsége 2010-ben a radikális változásra szavazott (...), a kormány azonban visszaélt a történelmi lehetőséggel” - mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke Szécsényben, egy civil fórumon pénteken.

hvg.hu Plázs

Adrenalinfüggők paradicsoma lehet a legmagasabb európai függőhíd

Megnyitották Európa legmagasabb függőhídját Svájcban. A legbátrabbak több mint 3000 méteres magasságban tehetnek száz métert úgy, hogy alattuk 500 méteres mélység tátong. Az átkelő a működtetők szerint biztonságos, de csak jó időben engedik használni.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk