hvg.hu Itthon

A Fidesz szavazási kudarcra készül

Annak ellenére, hogy megmenekülne a sajtó a szerkesztőségekbe ültethető nemzetbiztonsági ügynököktől, a kormánypárt arra készül, hogy mégis leszavazzák a javaslatát. A törvénnyel a távközlési cégekhez és postai szolgáltatókhoz ültetné be a kormány a fedett ügynökeit, de a törvényalkotási javaslat egy tudatosnak tűnő hibát ültetne a szövegbe.

hvg.hu Itthon

Kósa Lajos a félreszavazásról: "Elcsúszott a sorvezetőm"

A Fidesz alelnöke tudomásul veszi, hogy a frakciófegyelem megsértéséért százezer forintos büntetés jár neki, de azért szeretné, ha a keddi ülés jegyzőkönyvéhez csatolnák: nem meggyőződésből, hanem figyelmetlenségből buktatott el ma egy kétharmados többséget igénylő módosítást.

hvg.hu Itthon

Rogán mozgósította a frakciót a Veszprém utáni első kétharmados szavazásra

Kedden kétharmados törvényekről szavaz a Ház. A Fidesz nem különösebben aggódik, de azért Rogán Antal a frakcióülés elején és végén is emlékeztette a tagokat a megjelenésre. Szó volt a Buda-Cash-ügyről is, amelynek Rogán szavai szerint a Fidesz kommunikációjában "a második szocialista brókerbotrányként" kell megjelennie.

MTI Gazdaság

Újabb kétharmados törvényt tervez az egyik tárca

Kétharmados jogszabályba foglalná a vidékfejlesztési tárca a termőföldek tulajdonjogával, illetve a haszonbérleti jog megszerzésével kapcsolatos eljárási szabályokat – írja csütörtöki cikkében a Napi Gazdaság.

MTI Itthon

MN: már a frakciók előtt van az országgyűlési törvény

Már a parlamenti frakciók előtt van, és az egyeztetéseket követően akár a jövő héten egyéni képviselői indítvány formájában be is nyújthatják az Országgyűlés jövőbeli működését szabályozó kétharmados törvényjavaslatot - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

hvg.hu Itthon

Kétharmados törvények: ismét Orbán "osztja a lapokat"

Párton belüli gesztusok is befolyásolhatják, hogy az év végéig elfogadásra váró közel harminc kétharmados törvény előkészítésében kinek milyen szerepet ad a Fidesz, illetve Orbán Viktor – vélik elemzők, akik szerint a sarkalatos törvények felelőseinek kiválasztásakor a párt számára a lehetséges brüsszeli kritikák hatékonyabb kivédése, illetve a KDNP önálló profiljának erősítése is szempont lehet.

MTI Itthon

Kövér négy kétharmados törvényt módosítana

Kevés olyan kétharmados törvény van, amelyet okvetlenül módosítani szeretne kormányon a Fidesz - mondta hétfőn Kövér László, aki szerint ezek közé tartozik a választójogi törvény, az önkormányzati törvény, a médiatörvény, valamint a határon túli magyarok állampolgárságának kérdését rendező jogszabály-módosítás.


A címlapról ajánljuk